Πρωτότυπο του Starship εξερράγη στην προσγείωση, αλλά ο Έλον Μασκ είναι ενθουσιασμένος

Πρωτότυπο του Starship εξερράγη στην προσγείωση, αλλά ο Έλον Μασκ είναι ενθουσιασμένος Facebook Twitter
EPA
0

Η δοκιμή του νέου πρωτότυπου του Starship ολοκληρώθηκε με έκρηξη, κατά την προσπάθεια προσγείωσης, αλλά ο Έλον Μασκ είναι ενθουσιασμένος.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος, με κωδικό SN8, εκτοξεύθηκε από την εγκατάσταση Boca Chica, στο Τέξας, για μια σύντομη πτήση σε υψόμετρο 12,5 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος εξερράγη κατά την προσγείωση, αλλά ο Έλον Μασκ ήταν ενθουσιασμένος για το πόσα επιτεύχθηκαν σε αυτή τη δοκιμή των 6,5 λεπτών.

«Άρη, σου ερχόμαστε», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter, ενώ συνεχάρη την ομάδα της SpaceΧ. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, η δοκιμή αυτή παρείχε «όλα τα δεδομένα που χρειαζόμαστε». Πριν από την εκτόξευση ο Μασκ είχε μετριάσει τις προσδοκίες, προειδοποιώντας ότι μπορεί να συμβεί κάποια αναποδιά.


Το σχέδιο ήταν το σκάφος να κάνει κάποιες μανούβρες που μιμούνται την είσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης. Οι περισσότερες από αυτές πραγματοποιήθηκαν, περιγράφει το BBC: «καθαρή» εκτόξευση, σταθερή άνοδος σε υψόμετρο και οριζόντια κάθοδος. Όμως όταν το πρωτότυπο επιχείρησε να γυρίσει από οριζόντια σε κάθετη θέση, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά. Προσέγγισε με τέτοια ταχύτητα το σημείο προσγείωσης, που εξερράγη.

Ο Μασκ έχει μεγάλες προσδοκίες από το Starship, όταν αναπτυχθεί πλήρως. Υποστηρίζει ότι είναι το μέλλον για τη SpaceX και οραματίζεται ότι θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτίο σε τροχιά, όπως και ότι θα ταξιδεύει στη Σελήνη και τον Άρη.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Γεώργος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Άκου την επιστήμη / Γεώργιος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, Γεώργιο Χρούσο, για το στρες και τις επιπτώσεις του, τα εμβόλια για τον καρκίνο και άλλα νοσήματα καθώς και για το πόσο κρίσιμα είναι τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ