Πρωτότυπο του Starship εξερράγη στην προσγείωση, αλλά ο Έλον Μασκ είναι ενθουσιασμένος

Πρωτότυπο του Starship εξερράγη στην προσγείωση, αλλά ο Έλον Μασκ είναι ενθουσιασμένος Facebook Twitter
EPA
0

Η δοκιμή του νέου πρωτότυπου του Starship ολοκληρώθηκε με έκρηξη, κατά την προσπάθεια προσγείωσης, αλλά ο Έλον Μασκ είναι ενθουσιασμένος.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος, με κωδικό SN8, εκτοξεύθηκε από την εγκατάσταση Boca Chica, στο Τέξας, για μια σύντομη πτήση σε υψόμετρο 12,5 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος εξερράγη κατά την προσγείωση, αλλά ο Έλον Μασκ ήταν ενθουσιασμένος για το πόσα επιτεύχθηκαν σε αυτή τη δοκιμή των 6,5 λεπτών.

«Άρη, σου ερχόμαστε», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter, ενώ συνεχάρη την ομάδα της SpaceΧ. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, η δοκιμή αυτή παρείχε «όλα τα δεδομένα που χρειαζόμαστε». Πριν από την εκτόξευση ο Μασκ είχε μετριάσει τις προσδοκίες, προειδοποιώντας ότι μπορεί να συμβεί κάποια αναποδιά.


Το σχέδιο ήταν το σκάφος να κάνει κάποιες μανούβρες που μιμούνται την είσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης. Οι περισσότερες από αυτές πραγματοποιήθηκαν, περιγράφει το BBC: «καθαρή» εκτόξευση, σταθερή άνοδος σε υψόμετρο και οριζόντια κάθοδος. Όμως όταν το πρωτότυπο επιχείρησε να γυρίσει από οριζόντια σε κάθετη θέση, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά. Προσέγγισε με τέτοια ταχύτητα το σημείο προσγείωσης, που εξερράγη.

Ο Μασκ έχει μεγάλες προσδοκίες από το Starship, όταν αναπτυχθεί πλήρως. Υποστηρίζει ότι είναι το μέλλον για τη SpaceX και οραματίζεται ότι θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτίο σε τροχιά, όπως και ότι θα ταξιδεύει στη Σελήνη και τον Άρη.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM