Η δοκιμή του νέου πρωτότυπου του Starship ολοκληρώθηκε με έκρηξη, κατά την προσπάθεια προσγείωσης, αλλά ο Έλον Μασκ είναι ενθουσιασμένος.

 

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος, με κωδικό SN8, εκτοξεύθηκε από την εγκατάσταση Boca Chica, στο Τέξας, για μια σύντομη πτήση σε υψόμετρο 12,5 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος εξερράγη κατά την προσγείωση, αλλά ο Έλον Μασκ ήταν ενθουσιασμένος για το πόσα επιτεύχθηκαν σε αυτή τη δοκιμή των 6,5 λεπτών.

 

«Άρη, σου ερχόμαστε», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter, ενώ συνεχάρη την ομάδα της SpaceΧ. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, η δοκιμή αυτή παρείχε «όλα τα δεδομένα που χρειαζόμαστε». Πριν από την εκτόξευση ο Μασκ είχε μετριάσει τις προσδοκίες, προειδοποιώντας ότι μπορεί να συμβεί κάποια αναποδιά.

 


Το σχέδιο ήταν το σκάφος να κάνει κάποιες μανούβρες που μιμούνται την είσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης. Οι περισσότερες από αυτές πραγματοποιήθηκαν, περιγράφει το BBC: «καθαρή» εκτόξευση, σταθερή άνοδος σε υψόμετρο και οριζόντια κάθοδος. Όμως όταν το πρωτότυπο επιχείρησε να γυρίσει από οριζόντια σε κάθετη θέση, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά. Προσέγγισε με τέτοια ταχύτητα το σημείο προσγείωσης, που εξερράγη.

 

Ο Μασκ έχει μεγάλες προσδοκίες από το Starship, όταν αναπτυχθεί πλήρως. Υποστηρίζει ότι είναι το μέλλον για τη SpaceX και οραματίζεται ότι θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτίο σε τροχιά, όπως και ότι θα ταξιδεύει στη Σελήνη και τον Άρη.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr