Η γερασμένη, πάλαι ποτέ κραταιά online εταιρεία Yahoo βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστών σύμφωνα με την Wall Street Journal, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της CEO της, Marissa Mayer, να την κρατήσει στην επιφάνεια με νέες υπηρεσίες και προϊόντα που τελικά δεν "απογειώθηκαν".

 

Αν και η αξία της Yahoo παραμένει υψηλή, κυρίως λόγω της επένδυσής της στον κινεζικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, η επιστολή προς πιθανούς αγοραστές, η οποία περιήλθε στην κατοχή της WSJ, αναφέρει ότι η διοίκηση της Yahoo είναι ανοιχτή σε προσφορές εξαγοράς, τόσο εξ ολοκλήρου, όσο και τμηματικά (Flickr, Tumblr, Yahoo News), έως τις 11 Απριλίου.

 

Το τελευταίο έτος όπου ακουγόταν έντονα η φημολογία εξαγοράς της, η Yahoo έχει προβεί σε απολύσεις 1.700 εργαζομένων της, ενώ έχει ήδη απενεργοποιήσει μεγάλα τμήματά της όπως το Yahoo Games και μια σειρά από ηλεκτρονικές εκδόσεις της. Τα ονόματα των πιθανών αγοραστών που ακούγονται, αναφέρει το engadget, είναι αυτά των εταιρειών τηλεπικοινωνιών AT&T, Verizon και Comcast καθώς και της Microsoft.