Πολύ κοντά στη «χρυσή» συμφωνία Twitter - Έλον Μασκ

Πολύ κοντά η «χρυσή» συμφωνία Twitter - Έλον Μασκ Facebook Twitter
0

Το Twitter, όπως δείχνουν όλα, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσίευμα διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Πριν από 11 μέρες ο CEO των Tesla και SpaceX είχε ανακοινώσει πως προσφέρει το ποσό των 43 δισεκατομμυρίων για να αποκτήσει το 100% της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε την Κυριακή για να αξιολογήσει την πρόταση του μεγιστάνα, ο οποίος θέλει να αγοράσει κάθε μετοχή έναντι 54,20 δολαρίων.

Οι μετοχές του Twitter κοστολογούνται, αισθητά, κάτω από την τιμή της προσφοράς, σε μια πιθανή ένδειξη σκεπτικισμού των επενδυτών για τη συμφωνία. Το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, η μετοχή του Twitter αυξήθηκε σχεδόν 5%, ξεπερνώντας τα 51 δολάρια (ανά μετοχή).

Η πιθανότητα της αγοροπωλησίας συζητείται εδώ και μήνες. Από την περίοδο που ο Μασκ ανακοίνωσε ότι έχει γίνει κάτοχος του 9,1% των μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού.

Τα ερωτήματα για το εάν ο Μασκ θα μπορέσει, όντως, να συγκεντρώσει το ποσό για την εξαγορά είναι αρκετά και «φούντωσαν» μετά και τις δηλώσεις του πως «δεν είμαι σίγουρος εάν θα μπορέσω να το αποκτήσω (σ.σ. το Twitter)».

Εάν εγκριθεί, η συμφωνία θα θέσει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου επικεφαλής μιας από τις πιο επιδραστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Ο Μασκ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος του είναι να ενισχύσει την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα και να εργαστεί για να «ξεκλειδώσει» τις «εξαιρετικές δυνατότητες» του Twitter.

Με πληροφορίες από CNN

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο: Επίτευγμα ή μέσο χειραγώγησης; 

Tech & Science / Τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο: Επίτευγμα ή μέσο χειραγώγησης; 

O επιστήμονας που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών, Γιώργος Παξινός, περιγράφει τις ελπίδες και τους κινδύνους από την πρώτη εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο από τη Neuralink.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
20 χρόνια Facebook: Τα social media είναι πιο δημοφιλή από ποτέ, τα κοινωνικά δίκτυα όμως πεθαίνουν

Social Media / 20 χρόνια Facebook: Τα social media είναι πιο δημοφιλή από ποτέ, τα κοινωνικά δίκτυα όμως πεθαίνουν

Το είδος της κοινωνικής δικτύωσης στην οποία πρωτοστάτησε το Facebook πλέον εξαφανίζεται καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν τον διάλογο στις ανοιχτές πλατφόρμες και αποσύρονται σε ιδιωτικές ομάδες.
NEWSROOM