Το Playboy διαγράφει το λογαριασμό του στο Facebook

Το Playboy διαγράφει το λογαριασμό του στο Facebook Facebook Twitter
0

To Playboy εξέδωσε ένα δελτίο τύπου αργά το βράδυ της Τρίτης για να ανακοινώσει την απόσυρσή του από το Facebook.

Η Playboy Enterprises απενεργοποίησε το λογαριασμό του Playboy που διαχειρίζεται άμεσα περίπου 25 εκατομμύρια οπαδούς, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Playboy γίνεται η πιο πρόσφατη εταιρεία που συμμετέχει στην κλήση του κινήματος #DeleteFacebook μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το οποίο σηματοδοτήθηκε την Παρασκευή με την εντολή του Έλον Μασκ να αφαιρέσει τις σελίδες Tesla και SpaceX από το κοινωνικό δίκτυο του Ζούκερμπεργκ.

Παρόλο που το Playboy δεν κατέχει την τεράστια πολιτιστική επιρροή για την οποία κάποτε ήταν διάσημο, το εμπορικό του σήμα εξακολουθεί να κρατάει στην αγκαλιά του μια παλαιότερη γενιά ανθρώπων. Εκείνη, που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Facebook.

Xθες το βράδυ, ο επικεφαλής του δημιουργικού της εταιρείας, Κούπερ Χέφνερ, έγραψε σε tweet «Οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το περιεχόμενο και οι εταιρικές πολιτικές του Facebook συνεχίζουν να αντικρούονται με τις αξίες μας. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τη φωνή μας στην πλατφόρμα, η οποία κατά την άποψή μας μας εξακολουθεί να είναι σεξουαλικά κατασταλτική». Λίγο αργότερα ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Playboy Enterprises.

«Για αρκετά χρόνια, ήταν πολύ δύσκολο για την Playboy να εκφράσει τις αξίες μας στο Facebook, λόγω του αυστηρού περιεχομένου και των κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής του. Ήμασταν αντιμέτωποι με τη μόνη εναλλακτική λύση που ήθελε να αλλάξουμε τη φωνή του Playboy, προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις απόψεις του Facebook για το τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο για την πλατφόρμα του», αναφέρει η δήλωση.

«Τα πρόσφατα νέα σχετικά με την υποτιθέμενη κακή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών από το Facebook έχουν σταθεροποιήσει την απόφασή μας να αναστείλουμε τη δραστηριότητά μας στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια οπαδοί που ασχολούνται με το Playboy μέσω των διαφόρων σελίδων μας στο Facebook και δεν θέλουμε να είμαστε συνεργοί και να τους εκθέσουμε στις αναφερθείσες πρακτικές», συνεχίζει η δήλωση. 

Κάπου εδώ, βέβαια, αξίζει να επισημάνουμε ότι το Playboy, η SpaceX και η Tesla συνεχίζουν να διατηρούν τους λογαριασμούς τους στο Instagram, το οποίο όχι μόνο ανήκει στο Facebook αλλά βασίζει και όλες τις λειτουργίες του στις πρακτικές της μητέρας εταιρείας. Γεγονός που όσοι θέλουν να χτυπήσουν το δίκτυο, φαίνεται να αγνοούν.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ΑΠΟΣΤΟΛΗ ARTEMIS II ΒΙΝΤΕΟ

Τech & Science / Artemis II: «Ευκαιρία ζωής» - Αστροναύτης απαθανατίζει την στιγμή που η Γη «δύει» πίσω από τη Σελήνη

Το πλήρωμα παρακολούθησε το φαινόμενο ενώ ταξίδευε στη μακρινή πλευρά της Σελήνης, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που άνθρωποι αντικρίζουν αυτή την εικόνα εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΓΗ

Τech & Science / Μελέτη διαπίστωσε πως η Γη γίνεται όλο και πιο φωτεινή κάθε χρόνο - Τι σημαίνει αυτό;

Η Γη γίνεται ολοένα και πιο φωτεινή, όμως η εικόνα δεν είναι γραμμική - Νέα μελέτη της NASA δείχνει ότι η αύξηση του τεχνητού φωτισμού συνοδεύεται από έντονες διακυμάνσεις
THE LIFO TEAM
Το Ιράν βγαίνει νικητής στον πόλεμο των social media

Τech & Science / Το Ιράν βγαίνει νικητής στον πόλεμο των social media

Επιστρατεύοντας τους τεχνολογικούς «μαχητές» της νεότερης γενιάς που δημιουργούν viral περιεχόμενο μέσω ΑΙ, το Ιράν δείχνει να κυριαρχεί στον πόλεμο των κοινωνικών μέσων, κατατροπώνοντας τη χώρα των «tech bros».
THE LIFO TEAM
NASA ΓΗ ARTEMIS II APOLLO 8

Τech & Science / Από την αποστολή Apollo 8 μέχρι την Artemis II: Πώς άλλαξε η Γη μέσα σε 58 χρόνια

Παρά την τεχνολογική πρόοδο και τη συνεχή παρατήρηση της Γης από το διάστημα, η δύναμη αυτών των εικόνων παραμένει ίδια: μας υπενθυμίζουν πόσο μικρός και πολύτιμος είναι ο πλανήτης μας
THE LIFO TEAM