Οι Μπέζος, Μπράνσον και Σάτνερ τιμήθηκαν επίσημα ως «αστροναύτες»

Οι Μπέζος, Μπράνσον και Σάτνερ έλαβαν τα φτερά του αστροναύτη Facebook Twitter
AP
0

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επισημοποίησε τα διαστημικά επιτεύγματα των Τζεφ Μπέζος, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Γουίλιαμ Σάτνερ απονέμοντάς τους τον τίτλο του «αστροναύτη» μετά τις σύντομες διαστημικές τους πτήσεις.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας απένειμε το μετάλλιο του Commercial Space Astronaut Wings στους τρεις επισκέπτες του διαστήματος ενώ αναμένεται να το χαρίσει και σε 12 ακόμα άτομα που έχουν πετάξει τουλάχιστον 50 μίλια πάνω από τη Γη με εμπορικό διαστημόπλοιο.

Μεταξύ αυτών και στο πλήρωμα της αποστολής Inspiration4 του SpaceX.

Τα φτερά των αστροναυτών δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σημασία πέρα ​​από τη συμβολική τους αξία, αλλά αποτελούν  ιδιαίτερο γνώρισμα καθώς ιδιωτικές εταιρείες αγωνίζονται να πουλήσουν ταξίδια στο διάστημα.

Η FAA θα απονείμει φτερά σε οκτώ άτομα που πέταξαν με το διαστημόπλοιο New Shepherd της Blue Origin, σε τρεις που πέταξαν με το SpaceShipTwo της Virgin Galactic και στα τέσσερα μέλη του πληρώματος SpaceX που πέρασαν τρεις ημέρες στο διάστημα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CNN.

Αλλά η βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού δεν πρέπει να συνηθίσει σε αυτή τη γενναιόδωρη κατανομή φτερών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο λόγος είναι ότι η FAA αποφάσισε να τερματίσει ολόκληρο το πρόγραμμα των Commercial Space Astronaut Wings την 1η Ιανουαρίου.

Μετά από αυτό, θα απαριθμεί σε έναν ιστότοπο, απλώς τα ονόματα όλων όσοι πετούν πάνω από το όριο των 50 μιλίων, το αναγνωρισμένο από τις ΗΠΑ όριο του διαστήματος.

«Η αμερικανική εμπορική βιομηχανία ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων έχει προχωρήσει πολύ από τη διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων έως την εκτόξευση πελατών που πληρώνουν για να επισκεφτούν το διάστημα», δήλωσε στο CNN ο Associate Administrator της FAA, Wayne Monteith.

«Το πρόγραμμα Astronaut Wings, που δημιουργήθηκε το 2004, εξυπηρέτησε τον αρχικό του σκοπό για τραβήξει περισσότερη προσοχή σε αυτή τη συναρπαστική προσπάθεια».

Τα φτερά αστροναυτών απονεμήθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στους αστροναύτες του Mercury 7 από τον αμερικανικό στρατό.

Ακολούθησαν όλοι οι αστροναύτες της NASA, από τις αποστολές Apollo μέχρι σήμερα.


Πριν κλείσει το πρόγραμμα, η FAA θα απονείμει τιμητικά φτερά στους δύο δοκιμαστικούς πιλότους του Scaled Composite που συμμετείχαν στη συντριβή του πρώτου διαστημικού σκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic το 2014.

Ο Michael Alsbury σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, ενώ ο Peter Siebold επέζησε, αν και τραυματίστηκε.

Με πληροφορίες του CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινέζοι φοιτητές επινόησαν «αόρατο μανδύα» που αποφεύγει τις κάμερες ασφαλείας και κοστίζει μόνο 70 δολάρια

Τech & Science / Κινέζοι φοιτητές έφτιαξαν «μανδύα» που τους κάνει «αόρατους» στις κάμερες ασφαλείας και κοστίζει 70 δολάρια

Ο εξοπλισμός του μανδύα επιτρέπει στον χρήστη να φαίνεται αλλά να μην ανιχνεύεται ως άνθρωπος - με επιπτώσεις στην τεχνολογία κατά των drones και στο πεδίο της μάχης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ