Ο φόρος στα ζαχαρούχα τρόφιμα έκανε τους Βρετανούς να μειώσουν τη ζάχαρη κατά δύο κουταλάκια ημερησίως

Οι Βρετανοί μείωσαν τη ζάχαρη κατά δύο κουταλάκια ημερησίως μετά από νέο φόρο Facebook Twitter
0

Η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνεται καθημερινά στη Βρετανία μειώθηκε κατά δυόμισι κουταλάκια του γλυκού για τους ενήλικες μετά την εισαγωγή νέου φόρου στα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά, αποκάλυψε μια μελέτη.

Μέχρι το τέλος του πρώτου έτους της εισαγωγής του φόρου στη ζάχαρη το 2018 (που επιβλήθηκε ως μέρος των σχεδίων για την αντιμετώπιση της κρίσης της παχυσαρκίας), η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης μειώθηκε κατά 5 γραμμάρια στα παιδιά. Εν τω μεταξύ, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health έδειξε ότι είχε μειωθεί κατά 11 γραμμάρια στους ενήλικες.

Η μεγαλύτερη πηγή ζάχαρης για παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως 10 ετών είναι τα δημητριακά. Αλλά για όσους είναι 11 έως 18 ετών, είναι τα αναψυκτικά.

Η εισφορά θεωρήθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική για τον περιορισμό της κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών, με τη μείωση της κατανάλωσής τους να προκαλεί το ήμισυ της μείωσης της ζάχαρης. Αυτό το μέτρο εμφανίζει ακόμη υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των παιδιών. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ελεύθερων σακχάρων μειώθηκε κατά 10% στα παιδιά και κατά 20% στους ενήλικες.

Ωστόσο, η δωρεάν πρόσληψη ζάχαρης στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει υψηλότερη από τη σύσταση 5% του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ συνιστά η δωρεάν κατανάλωση ζάχαρης ενός ατόμου να αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5 τοις εκατό της συνολικής ενεργειακής πρόσληψης. Αυτό ισοδυναμεί με 30 γραμμάρια την ημέρα για ενήλικες, 24 γραμμάρια για παιδιά ηλικίας επτά έως 10 ετών και 19 γραμμάρια για παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως έξι ετών.

Επίσης, δεν υπήρξε ουσιαστική αλλαγή στην ενεργειακή πρόσληψη, αποκάλυψε η μελέτη.

Οι ερευνητές παρατήρησαν την ετήσια εθνική διατροφή του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 2008 και 2019 για να αξιολογήσουν την επίδραση του φόρου ζάχαρης. Πριν επιβληθεί, είχε σημειωθεί μια σταδιακή πτωτική τάση στην κατανάλωση ελεύθερης ζάχαρης από ενήλικες και παιδιά από το 2008. «Ένας λόγος μπορεί να είναι η σταθερή μετάβαση από τη ζάχαρη στη διατροφή σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες χαμηλών θερμίδων, οι οποίες παγκοσμίως είχαν ετήσια αύξηση περίπου 5,1% μεταξύ 2008 και 2015», δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Με πληροφορίες από The Standard

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

Τech & Science / Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

«Θα αλλάξει η ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους» - «Πράσινο φως» από τη NICE για το φάρμακο που μπορεί να σταματήσει το πολλαπλούν μυέλωμα να εξελίσσεται για τριπλάσιο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις συνήθεις θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Επιστημονικό ορόσημο: Γεγονός η πρώτη εγκυμοσύνη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Γεγονός η πρώτη εγκυμοσύνη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Το σύστημα STAR (Sperm Track and Recovery) και αντλεί την έμπνευσή του από παρόμοιες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστροφυσικοί για την ανίχνευση νέων άστρων ή πλανητών μέσω τεχνητής νοημοσύνης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Τech & Science / Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Οι προσπάθειες ενσωμάτωσης του Apple Intelligence δεν έχουν ακόμη αποδώσει - Η Apple βρίσκεται «ουσιαστικά τρία χρόνια πίσω» στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου φωνητικού βοηθού, επισημαίνουν αναλυτές
LIFO NEWSROOM
Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Τech & Science / Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι, χρησιμοποιώντας mRNA, κατάφεραν να «ξεγελάσουν» τον ιό ώστε να βγει από την κρυψώνα του – ένα κρίσιμο βήμα για την πλήρη εξάλειψή του από τον οργανισμό
LIFO NEWSROOM