Ο Έλον Μασκ αρνείται ότι τα Tesla κατασκοπεύουν την Κίνα

mask Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, αναφέρει πως η εταιρεία του θα έκλεινε αν τα οχήματά της χρησιμοποιούταν για κατασκοπεία της Κίνας.

Το σχόλιο αυτό ήταν απάντηση σε αναφορές κατά τις οποίες ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε τα αυτοκίνητα της Tesla στις εγκαταστάσεις του. Ο στρατός εξέφρασε την ανησυχία του για τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τις κάμερες που έχουν εγκατασταθεί στα αυτοκίνητα.


Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Tesla μετά τις ΗΠΑ, με το 25% των παγκόσμιων πωλήσεών της να σημειώνονται εκεί. Το Σάββατο ο Έλον Μασκ ανέφερε πως αν αποκαλυφθεί ότι μία επιχείρηση κατασκοπεύει μία ξένη κυβέρνηση «οι αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία αυτή θα είναι εξαιρετικά δυσμενείς».


«Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για εμάς ώστε να κρατάμε απόρρητη οποιαδήποτε πληροφορία», είπε ο Μασκ το Σάββατο, μιλώντας μέσω βίντεο σε σημαντικούς Κινέζους επιχειρηματίες. «Αν η Tesla χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητά της για κατασκοπεία, στην Κίνα ή αλλού, θα κλείσει.»


Εδώ και καιρό η παρουσία μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα προκαλεί ανησυχία στο Πεκίνο, αλλά και το αντίστροφο. Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα τεταμένες τα τελευταία χρόνια.


Ο Έλον Μασκ κάλεσε για μεγαλύτερη αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ, όπου η Tesla εδρεύει. Παράλληλα εμφανίστηκε να υποβιβάζει τις ανησυχίες για τις εταιρείες που μοιράζονται ευαίσθητα δεδομένα με τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες έχουν βάση, είπε αναφορικά με την υπόθεση του Tik Tok.


Πέρυσι, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλούσε να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ εκφράζοντας την ανησυχία πως τα δεδομένα των χρηστών διαβιβάζονται στην κινεζική κυβέρνηση. «Ακόμα και αν υπάρχει κατασκοπεία, τι θα μάθει η άλλη χώρα και πραγματικά, θα έχει σημασία;»


mask Facebook TwitterΤο 2018 η Tesla, με τις εγκαταστάσεις της στη Σαγκάη, έγινε η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στην Κίνα με μία μονάδα πλήρως δική της. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην χώρα και η κυβέρνηση πριμοδοτεί την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η ζήτηση αυτή βοήθησε την Tesla να σημειώσει κέρδη 721 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM