Νέα ανακάλυψη του τηλεσκοπίου James Webb – Εντόπισε αστεροειδή όσο το Κολοσσαίο της Ρώμης

Φωτογραφία, καλλιτεχνική απεικόνιση, του αστεροειδή από τους ερευνητές. Facebook Twitter
Φωτογραφία, καλλιτεχνική απεικόνιση, του αστεροειδή από τους ερευνητές. Φωτ: N.+Bartmann+(ESA-Webb),+ESO-M.+Kornmesser+&+S.+Brunier,+N.+Risinger
0

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, έναν άγνωστο έως τώρα αστεροειδή διαμέτρου 100 έως 200 μέτρων, αντίστοιχο με το μέγεθος περίπου του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Το ηλιακό μας σύστημα βρίθει από αστεροειδείς διαφόρων μεγεθών.

Οι αστρονόμοι γνωρίζουν μέχρι σήμερα πάνω 1,1 εκατομμύρια βραχώδη απομεινάρια των πρώιμων ημερών του ηλιακού μας συστήματος.

Ο νέος αστεροειδής είναι ο μικρότερος που έχει βρει έως τώρα από το Webb και ένας από τους μικρότερους που έχουν γενικά ανιχνευθεί στη ζώνη μεταξύ Άρη και Δία.

Η ζώνη αυτή σε σχήμα «ντόνατ» περιέχει την πλειονότητα των αστεροειδών.

Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα αστρονόμων από τη Γερμανία του Ινστιτούτου Εξωγήινης Φυσικής Μαξ Πλανκ), την Ισπανία των πανεπιστημίων Αλικάντε και Βαρκελώνης, την Ιταλία του Κέντρου ESA NEO Coordination και την Πολωνία του πανεπιστημίου Α. Μίκιεβιτς, οι οποίοι έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής «Astronomy & Astrophysics».

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω παρατηρήσεις για να έρθουν στο φως περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη φύση και τις ιδιότητες του νέου αστεροειδούς.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ