ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Messenger: Νέα λειτουργία εγγυάται την απόλυτη προστασία των ιδιωτικών συνομιλιών σας

Messenger: Νέα λειτουργία εγγυάται την απόλυτη προστασία των ιδιωτικών συνομιλιών σας Facebook Twitter
0

Υποψιάζεστε ότι κάποιος ρίχνει μια ματιά στα μηνύματά σας στο Messenger; Θεωρείτε ότι η ιδιωτικότητά σας στο Facebook κινδυνεύει αν το κινητό σας βρεθεί σε λάθος χέρια; Αυτό είναι ένα άγχος που θα μπορείτε να ξεχάσετε τους επόμενους μήνες, καθώς το Facebook τεστάρει ήδη μια νέα λειτουργία για iOS που θα βάλει μια και καλή τέλος στα αδιάκριτα βλέμματα στη διαδικτυακή ζωή σας. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε τεχνολογικά sites του εξωτερικού, πολύ σύντομα οι χρήστες του Messenger θα μπορούν να "ασφαλίζουν" τις ιδιωτικές τους συνομιλίες με το Face ID ή το Touch ID, καθώς στο Facebook προσπαθεί να συμπεριλάβει αυτήν τη λειτουργία σε μία από τις μελλοντικές ενημερώσεις της εφαρμογής.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν εάν απαιτείται έλεγχος ταυτότητας κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή ή μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποία δεν τη χρησιμοποίησαν - για παράδειγμα από ένα λεπτό έως μία ώρα.

Σημειώνεται ότι ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας είναι ήδη διαθέσιμος στο WhatsApp, όπως και η κρυπτογράφηση σε κάθε σημείο της εφαρμογής. Μέχρι στιγμής, το Messenger δεν διέθετε κάτι αντίστοιχο, όμως προσέφερε μια λειτουργία που οι χρήστες γνώριζαν ως "μυστική συνομιλία", η οποία είναι κρυπτογραφημένη.

Όπως αναφέρεται η δυνατότητα ελέγχου μέσω Face ID και Touch ID θα προστατεύει την ιδιωτικότητα της εφαρμογής και όχι μόνο συγκεκριμένων μηνυμάτων. 


Μάλιστα και σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε εκπρόσωπος του Facebook, επιβεβαίωσε τις δοκιμές που γίνονται το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: 


«Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες περισσότερες επιλογές και στοιχεία ελέγχου για την προστασία των προσωπικών τους μηνυμάτων και πρόσφατα ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε μια λειτουργία που θα σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή Messenger χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Είναι ένα πρόσθετο επίπεδο απορρήτου για να αποτρέψετε την πρόσβαση άλλων μηνυμάτων σε κάποιον άλλο».

Με στοιχεία από το wersm.com

Τech & Science
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Τech & Science / Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Ελπίδα για νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εξάπλωση της νόσου υποβοηθάται από απενεργοποίηση μορίων σε βασικά γονίδια
LIFO NEWSROOM