Λαθρεμπόριο κοκαΐνης σε κουτί iPhone οδηγεί σε θανατική ποινή

Λαθρεμπόριο κοκαΐνης σε κουτί iPhone οδηγεί σε θανατική ποινή Facebook Twitter
0

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν έναν άνδρα σε θάνατο αφού πρόσφατα τον συνέλαβαν στο Αμπού Ντάμπι να μπαίνει στη χώρα με κουτιά iPhone γεμισμένα μέχρι το χείλος τους, με κοκαΐνη.

Μπορεί η συσκευασία ενός iPhone να φάνηκε ως ιδανική στον λαθρέμπορο ναρκωτικών ο οποίος προσπάθησε να περάσει παράνομα αρκετά κουτιά με iPhone 6s, αλλά δεν υπολογίσε τις γνώσεις των αρχών που κατάλαβαν ότι το κάθε ένα ζύγιζε παραπάνω από το κανονικό τους βάρος. 

Στον έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο ο άνδρας δεν στάθηκε τυχερός, αφού οι αρχές διαπίστωσαν ότι κάθε ένα από τα κουτιά που μετέφερε ζύγιζε 1 κιλό το καθένα. Κανονικά, ένα κουτί iPhone 6s μαζί με το κινητό ζυγίζει περίπου μισό κιλό.

Όταν συνελήφθη ο άνδρας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για το περιεχόμενο των κουτιών και πως τα μετέφερε εκ μέρους κάποιου φίλου. Οι αρχές πιστεύουν ότι όντως χρησιμοποιήθηκε από κάποιον άλλον για να τα μεταφέρει απλά μέσα από τους ελέγχους ασφαλείας και να τα παραδώσει μετά σε μια άλλη στάση. Παρόλα αυτά τον καταδίκασαν με την μέγιστη ποινή στη χώρα που δεν είναι άλλη από τη θανατική.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ότι οι τελωνειακοί πράκτορες κόβουν το πλαστικό περιτύλιγμα και ανοίγουν τα κουτιά για να βρουν τις σακούλες κοκαΐνης. Το βίντεο και η είδηση δημοσιοποιήθηκαν από το CultOfMac.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ