ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Λαθρεμπόριο κοκαΐνης σε κουτί iPhone οδηγεί σε θανατική ποινή

Λαθρεμπόριο κοκαΐνης σε κουτί iPhone οδηγεί σε θανατική ποινή Facebook Twitter
0

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν έναν άνδρα σε θάνατο αφού πρόσφατα τον συνέλαβαν στο Αμπού Ντάμπι να μπαίνει στη χώρα με κουτιά iPhone γεμισμένα μέχρι το χείλος τους, με κοκαΐνη.

Μπορεί η συσκευασία ενός iPhone να φάνηκε ως ιδανική στον λαθρέμπορο ναρκωτικών ο οποίος προσπάθησε να περάσει παράνομα αρκετά κουτιά με iPhone 6s, αλλά δεν υπολογίσε τις γνώσεις των αρχών που κατάλαβαν ότι το κάθε ένα ζύγιζε παραπάνω από το κανονικό τους βάρος. 

Στον έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο ο άνδρας δεν στάθηκε τυχερός, αφού οι αρχές διαπίστωσαν ότι κάθε ένα από τα κουτιά που μετέφερε ζύγιζε 1 κιλό το καθένα. Κανονικά, ένα κουτί iPhone 6s μαζί με το κινητό ζυγίζει περίπου μισό κιλό.

Όταν συνελήφθη ο άνδρας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για το περιεχόμενο των κουτιών και πως τα μετέφερε εκ μέρους κάποιου φίλου. Οι αρχές πιστεύουν ότι όντως χρησιμοποιήθηκε από κάποιον άλλον για να τα μεταφέρει απλά μέσα από τους ελέγχους ασφαλείας και να τα παραδώσει μετά σε μια άλλη στάση. Παρόλα αυτά τον καταδίκασαν με την μέγιστη ποινή στη χώρα που δεν είναι άλλη από τη θανατική.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ότι οι τελωνειακοί πράκτορες κόβουν το πλαστικό περιτύλιγμα και ανοίγουν τα κουτιά για να βρουν τις σακούλες κοκαΐνης. Το βίντεο και η είδηση δημοσιοποιήθηκαν από το CultOfMac.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM