Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνισή της στο Kickstarter και δύο χρόνια μετά την εξαγορά της από το Facebook, η Oculus, η εταιρεία που αναθέρμανε το ενδιαφέρον για την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και την έφερε στο προσκήνιο του παγκόσμιου τεχνολογικού χάρτη, κυκλοφόρησε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, την πρώτη βερσιόν της κάσκας Virtual Reality για το κοινό.

 

Κυκλοφόρησε η κάσκα εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift
Ο χρήστης Ross Martin (αρ.) και ο εφευρέτης του Oculus Rift, Palmer Luckey

 

Για να γιορτάσει το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός, ο Palmer Luckey, εφευρέτης του Oculus Rift και ιδρυτής της εταιρείας, αποφάσισε να κάνει ο ίδιος delivery της πρώτης συσκευής Oculus, στον πρώτο άνθρωπο που παρήγγειλε online την κάσκα εικονικής πραγματικότητας. Έναν χρήστη από την Αλάσκα. 

 

Κυκλοφόρησε η κάσκα εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift

 

To Oculus Rift είναι η πρώτη κάσκα εικονικής πραγματικότητας υψηλών προδιαγραφών που κυκλοφορεί στο εμπόριο και δεν απαιτεί την προσθήκη κάποιου smartphone, αλλά φέρει την δική του ενσωματωμένη οθόνη και ένα πολύπλοκο σύστημα που αποτελείται από μικροεπεξεργαστές και αισθητήρες. Διατίθεται από σήμερα για προπαραγγελία online, σε δύο βερσιόν. Η μια που αποτελείται από την κάσκα, ένα χειριστήριο Xbox και δύο παιχνίδια, έναντι 600 δολαρίων, και μια δεύτερη που συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα PC ειδικά σχεδιασμένο για τις (πολλές) απαιτήσεις σε ισχύ του Oculus, που ξεκινάει από τα 1500 δολάρια. 

 

Κυκλοφόρησε η κάσκα εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift

 

Οι μέχρι τώρα κριτικές όσων δοκίμασαν την πρώτη καταναλωτική βερσιόν του Oculus Rift, μιλούν για μια απόλυτα ρεαλιστική εμπειρία χρήσης με γραφικά τόσο αληθοφανή που καταφέρνουν να αποσπάσουν τον χρήστη από την πραγματικότητα, η οποιά όμως προς το παρόν βρίσκει εφαρμογή μόνο στο gaming. 

 

Παρακολουθήστε το video που συνοδεύει την κυκλοφορία της κάσκας Virtual Reality, Oculus: