Με μία νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας η Apple βοηθάει τους χρήστες των iPhone να κρατήσουν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις για τον κορωνοϊό. 

 

Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στο πλέον πρόσφατο update του λογισμικού iOS 14.2 και επιτρέπει στους χρήστες να διαπιστώνουν την απόσταση άλλων ανθρώπων από εκείνους. Το designtaxi χαρακτηρίζει την εφαρμογή ως «εξαιρετικά εύχρηστη» σε μία περίοδο όπου όλοι πρέπει να κρατούν αποστάσεις. 

 

Η δυνατότητα προσβασιμότητας στην εφαρμογή Magnifier εξασφαλίζεται χάρη στην πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, ARKit και το σκάνερ LiDAR στα τελευταία iPhone 12 Pro.

 

Το LiDAR μετράει τις αποστάσεις από τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από τον χρήστη. Το ARKit, από την άλλη, μέσω του χαρακτηριστικού που ονομάζεται «μπλοκάρισμα ανθρώπων» ανιχνεύει τα άτομα. Όταν συλλέγουν δεδομένα και τα δύο τότε παρέχεται η ακριβής απόσταση ανάμεσα στον χρήστη και τους γύρω του.

 

Με αυτό τον τρόπο διατηρείται η απόσταση των δύο μέτρων. 

 

Οι κάτοχοι Apple μπορούν να ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό μέσα από μενού ενώ μια συντόμευση θα εμφανίζεται στην οθόνη.  

 

 

Με πληροφορίες από designtaxi