Κλιματική Αλλαγή: 700 Γάλλοι επιστήμονες ζητούν «άμεσα μέτρα αντί για εξορκισμούς»

Κλιματική Αλλαγή: 700 Γάλλοι επιστήμονες ζητούν «άμεσα μέτρα αντί για εξορκισμούς» Facebook Twitter
EPA
0

Να αφήσει του «εξορκισμούς για το Κλίμα» και να περάσει στη δράση, καλούν τη γαλλική κυβέρνηση 700 Γάλλοι επιστήμονες, μέσω της εφημερίδας Liberation.

Στο κάλεσμά τους, οι επιστήμονες τονίζουν πως μόνο άμεσες αλλαγές, στο πλαίσιο των «ξεκάθαρων» στόχων και δεσμέυσεων έως το 2030, θα επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να ανταποκριθεί με επιτυχία στο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής. 

«Έχουμε ήδη περάσει στο "κλιματικό μέλλον"» λένε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την άνοδο των μέσων θερμοκρασιών, το λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων, την ξηρασία, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την μόλυνση των ωκεανών.

Οι ομιλίες όμως και οι υπογραφές διεθνών συνθηκών δεν αρκούν, τονίζουν οι ειδικοί στο δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «ανησυχητική αύξηση» των αερίων εκπομπών που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Πέρα όμως από τις διακρατικές συμφωνίες για το Κλίμα, όπως αυτή του 2015 στο Παρίσι, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν και τη σημασία των πρωτοβουλιών που μπορούν να λάβουν οι απλοί πολίτες.

Ένας Γάλος ονόματι Μαξίμ Λελόνγκ διοργάνωσε, μέσω facebook μια «πορεία υπέρ του κλίματος» για σήμερα και οι άνθρωποι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ξεπέρασαν τις 100.000, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο μεγάλο προαύλιο του Δημαρχείου στο Παρίσι. 

Η προσφυγή μιας ΜΚΟ σε ολλανδικό δικαστήριο, για παράδειγμα, είχε ως αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η χώρα να μειώσει κατά 25% τις εκπομπές ρύπων έως το 2020.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM
Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM