Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την έφεση της Google για πρόστιμο ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για παραβίαση των κανονισμών περί ανταγωνισμού. 

 

Η Κομισιόν επέβαλε το εν λόγω πρόστιμο στην Google το 2017, γιατί ευνοούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης αγορών έναντι ανταγωνιστών. Σήμερα, Τετάρτη, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ανακοίνωσε ότι «απορρίπτει απολύτως» την έφεση της Google- για την απόφαση που έκρινε ότι καταχράστηκε την κυρίαρχη θέση της- και επικύρωσε το πρόστιμο. 

 

 

«Το Γενικό Δικαστήριο έκρινε ότι, στην πραγματικότητα, η Google ευνοεί τη δική της υπηρεσία σύγκρισης αγορών έναντι ανταγωνιστικών υπηρεσιών, αντί (να ευνοεί) για ένα καλύτερο αποτέλεσμα έναντι άλλου αποτελέσματος», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

 

Η Google, που έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ, ανέφερε ότι έκανε αλλαγές το 2017, για να συμμορφωθεί με την απόφαση της Κομισιόν. «Η προσέγγισή μας έχει δουλέψει επιτυχώς για πάνω από τρία χρόνια, δημιουργώντας δισεκατομμύρια κλικ για πάνω από 700 υπηρεσίες σύγκρισης αγορών», ανέφερε η Google σε ανακοίνωση. 

 

Έπειτα από εκείνο το πρόστιμο των 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Κομισιόν είχε επιβάλει άλλα δύο στη Google, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 8,25 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία έχει κάνει έφεση και για τις άλλες δύο κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για παραβίαση των κανονισμών ανταγωνισμού.