Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple επέβαλε η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας για επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές σχετικά με τα iPhone.

 

Η εθνική αρχή ανταγωνισμού, AGCM, διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί της Apple για αδιάβροχα iPhone δεν ισχύουν υπό πραγματικές συνθήκες. Αντίθετα, η αντοχή των εν λόγω κινητών στο νερό φέρεται να ισχύει μόνο με καθαρό νερό σε εργαστηριακές συνθήκες.

 

Την ίδια ώρα, η AGCM κατηγόρησε την Apple ότι δεν καλύπτει τις ζημίες στο νερό υπό εγγύηση, παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι αδιάβροχο και αυτό αποτελεί μια επιθετική πρακτική της εταιρείας.

 

Η σχετική διαφήμιση αναφέρει ότι τα iPhone ήταν ανθεκτικά στο νερό σε βάθος έως 4 μέτρα (13 πόδια) για 30 λεπτά και αφορά στα μοντέλα iphone 8 έως και το 11.

Η ιταλική αρχή κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Apple για παράλογη αποποίηση ευθυνών, καθώς η εγγύηση για τα κινητά τηλέφωνα δεν φέρεται να καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν από υγρά, εξηγώντας ότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραπλανητική τακτική κατά των καταναλωτών.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η άρνηση της Apple να παρέχει υπηρεσία εγγύησης όταν τα εν λόγω μοντέλα iPhone υπέστησαν ζημιά από υγρά ισοδυναμούσε με ανεύθυνη εμπορική πρακτική. Συνεπώς, η εταιρεία κατηγορείται ότι άφηνε εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες των συσκευών αφού ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος επισκευής.

 

Η Apple δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr