ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ιαπωνία: Το φουσκωτό ηλεκτρικό σκούτερ που χωρά σε ένα σακίδιο ώμου

Ιαπωνία: Το φουσκωτό ηλεκτρικό σκούτερ που χωρά σε ένα σακίδιο ώμου Facebook Twitter
0

Καθώς ο συνωστισμός των πόλεων καθιστά το αυτοκίνητο ένα χρονοβόρο μέσο για τους «νεκρούς χρόνους» των μετακινήσεων, η έρευνα έχει στραφεί σε ριζοσπαστικές, πολλές φορές ευφάνταστες λύσεις

Πέρυσι, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, σε συνεργασία με τη Mercari, ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, παρουσίασαν ένα φουσκωτό σκούτερ με πολλαπλά πλεονεκτήματα: Ευέλικτο στην πόλη, «μαλακό» και ελαφρύ στη μεταφορά, πιο ορατό από ό,τι ένα ποδήλατο ή ένα πατίνι, που χωρά σε μία τσάντα. 

Το ‘Poimo’ -συντομογραφία από τις λέξεις Ρortable και Inflatable Mobility- πιστεύεται πως είναι η πρώτη προσωπική συσκευή μετακίνησης «μαλακής κινητικότητας» που επιτρέπει στον χρήστη της να συμπιέσει το σκούτερ και να το μεταφέρει μαζί του. 


Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, τον Μάιο του 2020, το Poimo ήταν φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας θερμοπλαστική ουρεθάνη και ζύγιζε μόλις 7,5 κιλά, κάτι που ενδεχομένως έχει αλλάξει, καθώς έκτοτε, η ερευνητική ομάδα έκανε περαιτέρω βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. 

Ιαπωνία: Το φουσκωτό ηλεκτρικό σκούτερ που χωρά σε ένα σακίδιο ώμου Facebook Twitter
Η συσκευή εκτός από ηλεκτρικό σκούτερ, να λειτουργεί και ως αναπηρικό αμαξίδιο ή μοτοσικλέτα.


Έπειτα, οι εμπνευστές του έκαναν διάφορες εξατομικευμένες προσαρμογές, με αποτέλεσμα η συσκευή εκτός από ηλεκτρικό σκούτερ, να λειτουργεί και ως αναπηρικό αμαξίδιο ή μοτοσικλέτα. Όλες οι εκδοχές του τροφοδοτούνται από έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, ενσωματωμένο στη ρόδα. 

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για την τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας του καθώς η φουσκωτή αυτή συσκευή μετακίνησης βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία βελτιώσεων - σε σχέδιο, βάρος και ασφάλεια.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM