Η τηλεκίνηση είναι πραγματικότητα

Η τηλεκίνηση είναι πραγματικότητα Facebook Twitter
0

H μετακίνηση αντικειμένων μόνο με τη σκέψη δεν είναι πλέον ζητούμενο της παραφυσικής ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικότητα.

Υπεύθυνη για αυτό είναι μιας βιετναμέζα η Λε Ταν  η οποία είναι η ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της εταιρείας   Emotiv, μιας επιχείρησης που ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή των «εργαλείων» που συνδέουν τον εγκέφαλο με τον υπολογιστή. Τα  δημιουργήματα της επιτρέπουν τη μετακίνηση των αντικειμένων με τη σκέψη, μέσω ενός ακουστικού που λειτουργεί ως ηλεκτροεγκεφαλογράφημα επιλέγοντας τα εγκεφαλικά κύματα στον μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό του εγκεφάλου.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί  κανείς να οδηγήσει με τηλεχειρισμό ένα αυτοκίνητο ή  να δώσει εντολές σε έναν υπολογιστή μόνο με τη σκέψη, ή ακόμη  να " μετρήσει "την υγεία των συναισθημάτων του (τα επίπεδα του στρες, του άγχους, της χαράς ...).

Το λογισμικό που δημιουργήθηκε από την Emotiv ερμηνεύει τα ηλεκτρικά σήματα μέσω αλγορίθμων και δημιουργεί μοναδικά πεδία σε κάθε πρότυπο σκέψης, οπότε αν η σκέψη επαναλαμβάνεται (για παράδειγμα, η εντολή για να μετακινήσουμε ένα αντικείμενο) η ίδια ενέργεια εκτελείται  με τον ίδιο τρόπο .  Σύμφωνα με την εταιρεία η εφαρμογή της μπορεί να φέρει από επανάσταση στην ηλεκτρονική ψυχαγωγία μέχρι και μεγαλύτερη αυτονομία στα άτομα με αναπηρία.

Ενδιαφέρουσα, σχεδόν σαν σενάριο χολιγουντιανής ταινίας είναι και η ζωή της Λε Ταν  που από ξεκίνησε από λαθραία διακίνηση προιόντων με πλοία, από πειρατές και προσφυγικούς καταυλισμούς  και από τη βία για να μεταναστεύσει χωρίς χρήματα και τελικά να γίνει μία από τις «παγκόσμιες γυναίκες» στον χώρο της τεχνολογίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπετόβεν: Το αληνθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

Τech & Science / Μπετόβεν: Το αληθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

«Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση του προσώπου που γίνεται από το κρανίο του, χρησιμοποίησα την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στις αστυνομικές υποθέσεις για την αναγνώριση των θυμάτων» λέει ο Σίσερο Μοράες
LIFO NEWSROOM
Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με έρευνα

Τech & Science / Αμφίπολη: «Ο Τύμβος Καστά είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο», υποστηρίζει ερευνητής

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη ευθυγραμμίζεται με το ηλιακό φως του χειμερινού ηλιοστασίου, υποδηλώνοντας τελετουργική χρήση και πιθανή σύνδεση με τον Ηφαιστίωνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα με μελέτη στο Nexus Network Journal
LIFO NEWSROOM
«Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Τech & Science / «Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Η μουσική, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, θα φτάσει στη Σελήνη σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο
LIFO NEWSROOM
Καρκίνος του δέρματος: Πού εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες και γυναίκες – Σημαντική αύξηση κρουσμάτων φέτος

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Πού εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες και γυναίκες – Σημαντική αύξηση κρουσμάτων φέτος

Νέα έρευνα δείχνει ότι το μελάνωμα εμφανίζεται συχνότερα στον κορμό των ανδρών και στα κάτω άκρα των γυναικών -Τα περιστατικά αυξάνονται, με προβλέψεις για 21.300 νέα κρούσματα φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM