Η τεχνητή νοημοσύνη στη μάχη κατά του κορωνοϊού- Μόνιτορ «διαβάζει» το πλύσιμο των χεριών

Η τεχνητή νοημοσύνη στη μάχη κατά του κορωνοϊού- Μόνιτορ «διαβάζει» το πλύσιμο των χεριών Facebook Twitter
0

Ένα μόνιτορ τεχνητής νοημοσύνης, που διασφαλίζει το σωστό πλύσιμο των χεριών- μία από τις βασικές οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό- ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε η Fujitsu.

Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναγνωρίσει περίπλοκες κινήσεις των χεριών και να ανιχνεύσει ακόμη και αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί σαπούνι. Πρόκειται για τεχνολογία που αναπτυσσόταν πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, για ιαπωνικές εταιρείες που εφαρμόζουν αυστηρότερους κανόνες για την υγιεινή, σύμφωνα με τη Fujitsu. Η βάση της είναι η τεχνολογία παρακολούθησης για εγκλήματα, που μπορεί να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις του σώματος.

«Άνθρωποι της βιομηχανίας τροφίμων και εκείνοι που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις σχετικές με τον κορωνοϊό, το έχουν δει ανυπομονούν να το χρησιμοποιήσουν», δήλωσε ο Γκέντα Σουζούκι, ανώτερος ερευνητής της εταιρείας, που δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το βγάλει στην αγορά.

Το σύστημα αυτό ελέγχει αν κάποιος ολοκληρώνει τη διαδικασία έξι βημάτων για το πλύσιμο χεριών, που έχει εκδώσει το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας. Αυτή η οδηγία- όπως και η αντίστοιχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- καλεί τους ανθρώπους να καθαρίζουν τις παλάμες, τους αντίχειρες, ανάμεσα στα δάχτυλα, γύρω από τους καρπούς και να τρίβουν τα νύχια τους.

 

Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να αναγνωρίσει ανθρώπους από τα χέρια, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ώστε εταιρείες να μπορούν να καταγράφουν τις συνήθειες των εργαζομένων σε ό,τι αφορά το πλύσιμο χεριών, ανέφερε ο Σουζούκι.

Ο ίδιος, μαζί με τους συναδέλφους του, για την ανάπτυξη του συστήματος δημιούργησαν 2.000 μοτίβα πλυσίματος χεριών, με διαφορετικά σαπούνια και νιπτήρες. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας πήραν μέρος σε αυτές τις δοκιμές, ενώ πληρώθηκαν και άλλοι άνθρωποι- στην Ιαπωνία και το εξωτερικό- για να πλύνουν τα χέρια τους ώστε να αναπτυχθεί η εν λόγω τεχνητή νοημοσύνη.

Με πληροφορίες από Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ