Εδώ και χρόνια, ο Elon Musk προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης έχοντας φτάσει μάλιστα να κάνει λόγο για μια δύναμη που θα μπορούσε να είναι όσο εύθραυστη και επικίνδυνη είναι τα πυρηνικά.

 

Σε ομιλία του το Σάββατο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla επανέλαβε τα μακροχρόνια συναισθήματά του σχετικά με την τεχνολογία AI.

 

«Έχω πρόσβαση στο πολύ πρωτοποριακό AI και νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν πραγματικά γι 'αυτό», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

 

Επίσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε ως πολιτισμός», αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει παρεμβάσεις και ρυθμίσεις πριν να είναι αργά.

 

Ο Musk ισχυρίστηκε ότι η κυβερνητική ρύθμιση είναι απαραίτητη επειδή οι εταιρείες χωρίς σωστή εποπτεία κινδυνεύουν να μετατρέψουν ολόκληρες βιομηχανίες εντελώς αυτόνομες, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία.

 

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια σπάνια περίπτωση όπου πρέπει να είμαστε προληπτικοί στη ρύθμιση, αντί να περιμένουμε για να αντιδράσουμε», δήλωσε ο Musk, προσθέτοντας πως αποτελεί θεμελιώδη κίνδυνο για την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

 

Οι ρητές προειδοποιήσεις του Musk σχετικά με την αναπόφευκτη, μηχανιστική μοίρα μας δεν προκαλούν  έκπληξη, αλλά το αίτημά του για κυβερνητική παρέμβαση είναι σημαντικό και εκφράζεται για πρώτη φορά.