Η SpaceX απέλυσε «τουλάχιστον 5 εργαζομένους» - Διακίνησαν επικριτική για τον Έλον Μασκ επιστολή

Η SpaceX απέλυσε «τουλάχιστον 5 εργαζομένους» - Διακίνησαν επικριτική για τον Έλον Μασκ επιστολή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Η SpaceX απέλυσε την Πέμπτη τουλάχιστον πέντε υπαλλήλους που φέρεται να βοήθησαν στη σύνταξη και κυκλοφορία ανοιχτής επιστολής, επικριτικής για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Έλον Μασκ

Κάποιοι εργαζόμενοι άρχισαν να διακινούν εντός της εταιρείας την επιστολή που αποδοκίμαζε τη δραστηριότητα του Μασκ στο Twitter. Η επιστολή αποκαλούσε επιπλέον τη δημόσια συμπεριφορά και τα διαρκή tweet «μια συχνή πηγή περισπασμού και ντροπής», ζητώντας από την εταιρεία να συγκρατήσει. 

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, η εταιρεία είχε απολύσει κάποιους από τους εμπνευστές της επιστολής -σύμφωνα με μαρτυρίες τριών άλλων εργαζομένων και ένα μέιλ από την Gwynne Shotwell, ι πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της SpaceX. Η Σότγουελ στο μέιλ της αναφέρει πως η εταιρεία διερεύνησε και «έληξε τη συνεργασία της με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους». 

«Η επιστολή, οι προσκλήσεις και η όλη διαδικασία έκανε τους υπαλλήλους να νιώθουν άβολα, εκφοβισμένοι και/ή οργισμένοι διότι η επιστολή τούς πίεζε να υπογράψουν κάτι το οποίο δεν αντανακλούσε τις απόψεις τους» ανέφερε στο μέιλ της Σότγουελ, προσθέτοντας: «Έχουμε υπερβολικά σοβαρή δουλειά να φέρουμε σε πέρας και δε χρειαζόμαστε αυτού του είδους τον υπερβολικό ακτιβισμό». 

Μέχρι στιγμής, είναι ασαφής ο ακριβής αριθμός των απολυμένων. 

Η ανοιχτή επιστολή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση πρώην εργαζομένης στη SpaceX από τον Μασκ και δωροδοκίας της, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. 

Με πληροφορίες από New York Times

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ