Η Τesla φέρεται να προσέλαβε εταιρεία για να παρακολουθεί τους εργαζομένους στο Facebook

Η Τesla φέρεται να προσέλαβε εταιρεία για να παρακολουθεί τους εργαζομένους στο Facebook Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Η Tesla φέρεται να πλήρωσε μια συμβουλευτική εταιρεία για να παρακολουθεί τις επικοινωνίες των υπαλλήλων στο Facebook όταν κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την επιθυμία δημιουργίας συνδικάτου στο εργοστάσιο του Φρίμοντ, στην Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται τιμολόγια και «άλλα έγγραφα» που φέρεται να αποδεικνύουν πως η MWW PR παρακολουθούσε τις συζητήσεις υπαλλήλων στην πλατφόρμα σχετικά με τις εργασιακές πρακτικές τής εταιρείας και μια αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση. Η MWW PR, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσε τις συζητήσεις εργαζομένων στο Facebook μεταξύ 2017 - 2018. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων παρακολουθούσε την πλατφόρμα social media «για σχόλια επί προσπαθειών συνδικαλισμού και έκανε έρευνα συγκεκριμένα για τους διοργανωτές» σημειώνει το CNBC. 

«Είναι κοινή πρακτική να αξιολογείς την κάλυψη στα media και τη δημόσια κοινωνική συζήτηση ώστε να αποκτήσουν οι μέτοχοι άποψη για τα ζητήματα και την εταιρεία» ανέφερε η MWW PR. 

Ο Έλον Μασκ είναι δριμύτατος πολέμιος των συνδικάτων, αποθαρρύνοντας κάθε προσπάθεια οργάνωσης στο εσωτερικό των εταιρειών του. 

Αυτή τη στιγμή, καμία από τις εγκαταστάσεις της Tesla ή της SpaceX σε Καλιφόρνια, Νεβάδα, Νέα Υόρκη και Τέξας δεν εκπροσωπείται από εργατικό σωματείο. Η εγκατάσταση του Φρίμοντ εκπροσωπείτο από συνδικάτο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ιδιοκτησίας από την General Motors (τη δεκαετία του '60) κι αργότερα από τη συνιδιοκτησία GM-Toyota (1984 - 2009). Η Toyota πούλησε το πελώριο εργοστάσιο το 2010 στην Tesla, κάτι που κατέστησε εφικτή για την νεόκοπη αυτοκινητοβιομηχανία την παραγωγή του ηλεκτρικού σεντάν της Model S το 2012. 

Με πληροφορίες από CNN/Forbes

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM