Ο αστεροειδής, γνωστός ως 2021 KT1 αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη απόψε, σύμφωνα με την NASA.

 

Eίναι περίπου όσο το μέγεθος του Ολυμπιακού Πύργου της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα.

 

Η NASA χαρακτήρισε τον αστεροειδή ως «δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο» επειδή είναι μεγαλύτερος από 150 μέτρα και βρίσκεται σε απόσταση 4,6 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη. 

 

Ο αστεροειδής θα βρεθεί κοντά στη Γη με ταχύτητα 40.000 μίλια / ώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, που παρακολουθούν αντικείμενα που περνούν κοντά στην τροχιακή περιοχή της Γης.

 

Αν και ο αστεροειδής δεν αναμένεται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, η NASA τον παρακολουθεί στενά.

 

Αυτός ο αστεροειδής δεν είναι ο μόνος που πλησιάζει τη Γη όμως. Τέσσερις ακόμη μικρότεροι αστεροειδείς στο μέγεθος ενός αεροπλάνου αναμένεται να περάσουν κοντά από τη Γη σήμερα και αύριο. Κανείς ωστόσο δεν είναι επικίνδυνος.

 

Η NASA ορίζει έναν αστεροειδή ως «βραχώδη θραύσματα που έχουν απομείνει από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια». Αυτή η διαστημική ύλη υποτίθεται ότι περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, αλλά περιστασιακά απομακρύνεται από την τροχιακή της διαδρομή λόγω της βαρυτικής έλξης των πλανητών.

 

Οι επιστήμονες λένε ότι η εξέλιξη του πλανήτη θα μπορούσε να έχει προέλθει από συγκρούσεις αντικειμένων κοντά στη Γη, συμπεριλαμβανομένων των κομητών και των αστεροειδών. 

 

Μια τέτοια θεωρία ισχύει και για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια. Τα αντικείμενα που "χτυπούν" την ατμόσφαιρα της Γης μπορούν ενδεχομένως να συγκρατήσουν τον πάγο του νερού ή τα μόρια με βάση τον άνθρακα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των ζώων και των φυτών και την πρόκληση γεωλογικών αλλαγών.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πλανητική Άμυνα της NASA, τα μετεωροειδή, τα οποία είναι θραύσματα αστεροειδών κάτω από1 μέτρο, μπορούν να χτυπήσουν την ατμόσφαιρα της Γης και να εκραγούν, δημιουργώντας φωτεινά σημεία μετεωριτών που οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν.

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες της NASA/USA Today