Η Κίνα προσέλαβε δυτικούς infuencer για να βελτιώσουν την εικόνα της εν όψει Χειμερινών Ολυμπιακών

Η Κίνα προσέλαβε δυτικούς infuencer για να βελτιώσουν την εικόνα της εν όψει Χειμερινών Ολυμπιακών Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ένα «στρατός» δυτικών influencers στα social media, με τον καθένα από αυτούς να έχει εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους σε TikTok, Instagram, Twitch, αναμένεται να «σφυροκοπήσουν» τους online χρήστες με θετικά stories για την Κίνα, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών που ξεκινούν τον επόμενο μήνα. 


Μετά τις διεθνείς αντιδράσεις κατά των Ολυμπιακών του Πεκίνου και εν μέσω ενός κύματος διπλωματικών μποϋκοτάζ, το Πεκίνο προσέλαβε δυτικούς PR επαγγελματίες για να διαδώσουν μια εναλλακτική ρητορική μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Τον Νοέμβριο, ο Vipinder Jaswal, εξωτερικός συνεργάτης του Newsweek και πρώην στέλεχος του Fox News και της HSBC, υπέγραψε συμβόλαιο 300.000 δολαρίων με το γενικό προξενείο της Κίνας στη Νέα Υόρκη με στόχο να «χαράξει στρατηγική και να εκτελέσει» μια εκστρατεία προώθησης των Χειμερινών Ολυμπιακών του Πεκίνου στις ΗΠΑ. 

Το συμβόλαιο που καταχωρήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, θέτει ένα λεπτομερές πλαίσιο στρατηγικής δημόσιων σχέσεων. Σύμφωνα με τη συμφωνία, μεταξύ 22 Νοεμβρίου και 13 Μαρτίου, όταν πλέον θα έχουν ολοκληρωθεί και οι χειμερινοί Παραολυμπιακοί, κάθε influencer θα πρέπει να έχει υλοποιήσει και παραδόσει έως πέντε «έργα», που θα αφορούν περιεχόμενο σχεδιασμένο για στοχευμένο κοινό. 
 


Σύμφωνα πάντα με τα όσα ορίζει το συμβόλαιο, το 70% του περιεχομένου θα σχετίζεται με θέματα πολιτισμού, ιστορίας, σύγχρονης ζωής και νέων τάσεων και το 20% θα τονίζει τη «συνεργασία και τις θετικές αμερικανοσινικές σχέσεις». 


Ο Jaswal έλαβε $210,000 αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Κινέζους διπλωμάτες, όπως δήλωσε ο ίδιος στον Observer. Μάλιστα, δεσμεύτηκε στους Κινέζους πως οι influencer του θα φέρουν περίπου 3 εκατομμύρια εντυπώσεις σε πλατφόρμες social media που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι νέοι Αμερικανοί. 
 


Όπως παραδέχεται ο ίδιος, γνωρίζει καλά τις αντιδράσεις που υπάρχουν λόγω της πολιτικής της Κίνας στο Χονγκ Κόνγκ και την Σιντζιάνγκ, όμως «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να τονίσουμε απλώς την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των Ολυμπιακών. Τα μποϋκοτάζ δε βοηθούν την αμοιβαία κατανόηση... Δεν στηρίζω τα μποϋκοτάζ. Είναι ατελέσφορα, άσχετα και επουσιώδη». 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ