Η γενιά που ανακυκλώνει περισσότερο δεν είναι η Gen Z, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η γενιά που κάνει ανακύκλωση δεν είναι η Gen Z Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αν και η Gen Z δείχνει ευαισθητοποιημένη με αρκετά κοινωνικά ζητήματα, δεν είναι η γενιά που συμμορφώνεται περισσότερο με τους κανόνες της ανακύκλωσης.

Νέα έρευνα, έδειξε ότι οι «Baby Boomers», οι γεννημένοι, δηλαδή, μεταξύ του 1946 και 1964, είναι η γενιά που ανακυκλώνει τα απορρίμματά της από χαρτί, πιο συχνά.

Στον αντίποδα, η Gen Z είναι λιγότερο ευαισθητοποιημένη, όπως κατέγραψε στη μελέτη της η εταιρεία DS Smith, που προτείνει λύσεις βιώσιμης συσκευασίας, προϊόντων χάρτου και παροχής υπηρεσιών ανακύκλωσης.

Τα ευρήματα της σχετικής μελέτης, θέλουν τους «Baby Boomers» να έχουν ακολουθούν περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή κατηγορία, τους κανόνες της ανακύκλωσης. Στη σχετική μελέτη, συμμετείχαν 2.000 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2024 και διαπιστώθηκε, ότι το 54% των «Baby Boomers» δήλωσαν ότι ανακυκλώνουν το χαρτί και το χαρτόνι τους σε σύγκριση με το 19% των ερωτηθέντων που ανήκουν στην Gen Z, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012.

Το 64% των Boomers παραδέχτηκαν ότι πέταξαν κάτι στον κάδο αντί να το ανακυκλώσουν, επειδή δεν μπήκαν στον κόπο να το καθαρίσουν, ποσοστό που αυξάνεται στο 92% για τη Gen Z και στο 84% για τους Millennials, γεννηθέντες από το 1981 ως το 1996.

Μόνο το 27% των Boomers δήλωσαν ότι είναι μπερδεμένοι σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να ανακυκλώσουν, ενώ για τους Gen Z, ο ίδιος αριθμός ανέρχεται στο 53%.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθιστικό «συμπλήρωμα» με την ονομασία «ηρωίνη του βενζινάδικου» διακινείται παράνομα και προκαλεί σοβαρά περιστατικά

Τech & Science / Εθιστικό «συμπλήρωμα» με την ονομασία «ηρωίνη του βενζινάδικου» διακινείται παράνομα και προκαλεί σοβαρά περιστατικά

Το φαρμακευτικό μόριο τιανεπτίνη, γνωστό και ως «ηρωίνη του βενζινάδικου», κυκλοφορεί ευρέως σε καταστήματα, αν και απαγορεύεται από τον FDA – Τα κρούσματα δηλητηρίασης αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

Τech & Science / Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

«Θα αλλάξει η ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους» - «Πράσινο φως» από τη NICE για το φάρμακο που μπορεί να σταματήσει το πολλαπλούν μυέλωμα να εξελίσσεται για τριπλάσιο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις συνήθεις θεραπείες
LIFO NEWSROOM