ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Η επίσημη απάντηση του Facebook: «Δεν δώσαμε πρόσβαση χωρίς έγκριση των χρηστών»

Η επίσημη απάντηση του Facebook: «Δεν δώσαμε πρόσβαση χωρίς έγκριση των χρηστών» Facebook Twitter
0

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έδωσε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών του σε εταιρίες χωρίς την έγκρισή τους.

Αφορμή για την επίσημη ανακοίνωση ήταν το δημοσίευμα των New York Times ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επέτρεψε σε κάποιες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, μεγαλύτερη πρόσβαση σε στοιχεία χρηστών.

Σύμφωνα με τους NY Times το Facebook επέτρεπε στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft να βλέπει τα ονόματα των φίλων χρηστών του χωρίς τη συγκατάθεσή τους, επικαλούμενη έγγραφα από το 2017.


Η επίσημη απάντηση του τεχνολογικού κολοσσού έρχεται δια χειρός Έλληνα, του Κωνσταντίνου Παπαμιλτιάδη, διευθυντή των Προγραμματιστών Πλατφορμών και Προγραμμάτων του Facebook.

Ο κ. Παπαμιλτιάδης επιχειρεί σε ανάρτησή στο ιστολόγιο της εταιρίας να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με το αν το Facebook έδωσε πρόσβαση σε μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας στα στοιχεία των χρηστών του.

«Για να το πούμε απλά, αυτό το έργο ήταν να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν δύο πράγματα. Πρώτον, οι χρήστες θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Facebook ή σε συγκεκριμένες λειτουργίες του Facebook, σε συσκευές και πλατφόρμες που κατασκευάστηκαν από άλλες εταιρείες όπως η Apple, η Amazon, η Blackberry και η Yahoo.

Δεύτερον, οι χρήστες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες κοινωνικές εμπειρίες – όπως π.χ βλέποντας προτάσεις από τους φίλους τους στο Facebook - σε άλλες δημοφιλείς εφαρμογές και ιστότοπους, όπως το Netflix, τους New York Times, το Pandora και το Spotify.

Για να είμαστε σαφείς: καμία από αυτές τις εταιρικές σχέσεις ή χαρακτηριστικά δεν παρείχε στις εταιρείες πρόσβαση σε πληροφορίες χωρίς άδεια των πολιτών, ούτε παραβίαζαν την συμφωνία του 2012 με την FTC.


Πώς έγινε χρήση των χαρακτηριστικών αυτών; Με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όπως:


Εφαρμογές που επέτρεπαν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους μέσω των συσκευών Windows


Ειδοποιήσεις για την δραστηριότητα στο Facebook που είχαν την δυνατότητα να ενεργοποιήσουν ενώ χρησιμοποιούσαν browser όπως ο Safari». αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση.

Τech & Science
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ