Η BioNTech ξεκινά τις εργασίες για ένα εμβόλιο ειδικά για την μετάλλαξη Όμικρον

Η BioNTech ξεκινά τις εργασίες για ένα εμβόλιο ειδικά για την μετάλλαξη Όμικρον Facebook Twitter
0

Η BioNTech δήλωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τις εργασίες της για ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στην μετάλλαξη Όμικρον, την ανησυχητική νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που ανιχνεύθηκε στη Νότια Αφρική.

Η ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου εμβολίου αποτελεί μέρος της τυπικής διαδικασίας της εταιρείας για νέες μεταλλάξεις, ανέφερε σε δήλωσή της η BioNTech, η οποία παράγει εμβόλια μαζί με την Pfizer.

«Τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη ενός πιθανού νέου εμβολίου αλληλεπικαλύπτονται με την έρευνα, που είναι απαραίτητη προκειμένου να αξιολογηθεί εάν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο», πρόσθεσε.

Η μετάλλαξη Όμικρον ενέχει πολύ υψηλό παγκόσμιο κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων, όπως προειδοποίησε ο ΠΟΥ σήμερα καθώς περισσότερες χώρες ανέφεραν λοιμώξεις, οδηγώντας στο κλείσιμο των συνόρων.

Η BioNTech είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι αναμένει περισσότερα εργαστηριακά δεδομένα τις επόμενες δύο εβδομάδες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ανάγκη για ένα ειδικό εμβόλιο για την μετάλλαξη Όμικρον.

Παράλληλα, η αντίπαλη φαρμακοβιομηχανία της Moderna είπε ότι εργάζεται σε έναν επανασχεδιασμό του εμβολίου της για τον COVID-19 για μελλοντικές αναμνηστικές δόσεις.

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ