Η Apple απαγόρευσε την εφαρμογή «κατάσκοπο» του Instagram

Η Apple απαγόρευσε την εφαρμογή «κατάσκοπο» του Instagram Facebook Twitter
H Apple απαγόρευσε από το Instagram το Like Patrol
0

Η Apple απαγόρευσε μια εφαρμογή «κατάσκοπο» που επέτρεπε στους χρήστες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των άλλων στο Instagram.

Το Like Patrol χρεώνει ένα τέλος για να ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τις δημοσιεύσεις στις οποίες οι φίλοι τους κάνουν like, αλλά και το ποιους είχαν ακολουθήσει πρόσφατα. Η ενέργεια έρχεται ένα μήνα μετά την προσπάθεια του Instagram να αναγκάσει την εφαρμογή να τερματίσει τη λειτουργία της, αφού την κατηγόρησε ότι λάμβανε δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεση χρηστών.

Ωστόσο, το Like Patrol επιμένει πως χρησιμοποιεί δεδομένα που είναι δημόσια και σχεδιάζει τώρα να αμφισβητήσει την απαγόρευση της Apple. «Σχεδιάζουμε να ασκήσουμε έφεση αυτή την απόφαση τις επόμενες ημέρες», είπε ο προγραμματιστής της εφαρμογής στο BBC.

Η Apple απαγόρευσε την εφαρμογή «κατάσκοπο» του Instagram Facebook Twitter

Η αφαίρεση της εφαρμογής αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τo Cnet ενώ δεν ήταν ποτέ διαθέσιμη στο Google Play. Μέχρι πρόσφατα, το Instagram προσέφερε δικά του πιο βασικά μέσα για να δει κανείς δραστηριότητα των φίλων του στην πλατφόρμα. Ωστόσο, κατάργησε την  δυνατότητα Following Tab τον Οκτώβριο, αφού αναγνώρισε ότι ορισμένοι χρήστες είχαν «εκπλαγεί» όταν αντιλήφθηκαν ότι οι δραστηριότητές τους θα μπορούσαν να εντοπιστούν.

«Οι εφαρμογές όπως το Like Patrol αντιπροσωπεύουν μόνο έναν από τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία βοήθησε τους ανθρώπους να παρακολουθήσουν άλλους», δήλωσε η εταιρεία ασφάλειας Malwarebytes. Το ίδιο το Instagram δήλωσε ότι το λογισμικό είχε παραβιάσει τις πολιτικές του. «Η εφαρμογή απομόνωσε τα δεδομένα των ανθρώπων, γι αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα επιβολής εναντίον της», δήλωσε εκπρόσωπος τον περασμένο μήνα.

«Υπάρχει μια ισχυρή υποκρισία στην καταδίκη του Facebook από την εφαρμογή μας», δήλωσε στο BBC,ο προγραμματιστής της εφαρμογής Sergio Luis Quintero και ισχυρίζεται πως δεν συλλέγει δεδομένα από χρήστες Instagram, αλλά παρέχει στους χρήστες ένα εργαλείο για την αναδιάταξη των πληροφοριών που είναι ήδη διαθέσιμες.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση σημαίνει πως η εφαρμογή δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για download, αλλά δεν θα απομακρυνθεί από συσκευές που την έχουν ήδη κατεβάσει, κάτι που σημαίνει πως θα λειτουργεί κανονικά σε όσους την χρησιμοποιούν ήδη,

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Τech & Science / Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Το παράξενο οικογενειακό υπόβαθρο, η σιωπή των Μέσων, η προσπάθεια να περιγραφεί η Άνι Άλτμαν ως συναισθηματικά ασταθής και μία δημοσιογράφος που δεν πείθεται από το αφήγημα της «ιδιοφυΐας της Τεχνητής Νοημοσύνης»
NEWSROOM
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Τech & Science / Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Η πρώην επικεφαλής του Τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter, επί 13 χρόνια σε αυτή τη θέση, είδε, άκουσε και διαχειρίστηκε σχεδόν τα πάντα, μέχρι τη μέρα που ο Ίλον Μασκ αποφάσισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διασταύρωση, ασφάλεια και αυστηρές πολιτικές στην πλατφόρμα. Σήμερα, σε μία σπάνια συνέντευξή της μιλά για όσα συνέβησαν τότε, για τη ζημιά που προκάλεσε ο Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα και τους λόγους που την οδήγησαν στην έξοδο
NEWSROOM