Χάκερς ζητάνε τεράστιο ποσό από την Disney για να μην διαρρεύσουν το νέο φιλμ «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»

Χάκερς ζητάνε τεράστιο ποσό από την Disney για να μην διαρρεύσουν το νέο φιλμ «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» Facebook Twitter
0

Χάκερς ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους την επερχόμενη ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής της Walt Disney και απειλούν να την απελευθερώσουν στο διαδίκτυο, εκτός αν το στούντιο πληρώσει λύτρα.

Ο Bob Iger, διευθύνων σύμβουλος του στούντιο, δήλωσε ότι οι χάκερς είχαν πρόσβαση στην ταινία και θα την κυκλοφορήσουν σε τμήματα αν δεν λάβουν τα λύτρα στο bitcoin, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Disney αρνήθηκε να πληρώσει και συνεργάζεται για την υπόθεση με ομοσπονδιακούς ανακριτές.

Το Deadline.com ανέφερε ότι πρόκειται για το φιλμ «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Dead Men Tell No Tales» με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ, ταινία που αναμένεται επισήμως να κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαΐου.

Ο Iger είπε ότι οι εκβιαστές απείλησαν αρχικά να απελευθερώσουν πέντε λεπτά της ταινίας και έπειτα 20 λεπτά, εκτός εάν καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τα λύτρα που ζητούν. Το ακριβές ποσό που ζητάνε οι χάκερς δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά το ξένα μίντια αναφέρουν πως είναι τεράστιο.

Το Χόλιγουντ έχει γίνει πρωταρχικός στόχος για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Τον περασμένο μήνα, ένας ανώνυμος χάκερ απείλησε να δώσει στη δημοσιότητα την πέμπτη σεζόν του σίριαλ «Orange is the New Black» όταν το Netflix αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα.

Η αποκάλυψη της εκβιασμού εναντίον της Disney έρχεται λίγα 24ωρα μετά την παγκόσμια επίθεση στον κυβερνοχώρο η οποία επηρέασε τα βρετανικά νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς σε τουλάχιστον 99 χώρες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ