Ο Ν.Γ Ξυδάκης αναφέρεται στην σκέψη επιπέδου λαικών ταμπλόιντ των αμερικανών διπλωματών ,όπως "ξεδιπλώνεται" στο Wikileaks επισημαίνοντας ότι το πιό εντυπωσιακό παράγωγο της διαρροής είναι  ο πόλεμος που ξέσπασε, οι διαστάσεις και, κυρίως, η φύση του. "Το βαλλόμενο περιεχόμενο του ιστότοπου WikiLeaks καθρεφτίστηκε ακαριαία και απομνημονεύτηκε σε εκατοντάδες σέρβερ· το μπλοκάρισμα των χρηματικών ενισχύσεων προς τον Ασάντζε από τους γιγάντιους οργανισμούς Mastercard, Visa, Paypal, προκάλεσε την αντεπίθεση χιλιάδων δικτυοπολιτών-ανταρτών εναντίον των εταιρικών δικτύων και την κατάρρευσή τους" γράφει ο δημοσιογράφος στην Καθημερινή.

Οι Anonymous που χτυπάνε όσους εμπλέκονται αρνητικά σητν υπόθεση Wikileaks δεν μπορούν να γκρεμίσουν δίκτυα κολοσσών ,επισημαίνει ο Νίκος Γ. Ξυδάκης."Μπορούν όμως να λειτουργήσουν σαν προσάναμμα για να πυρπολήσουν τον κυβερνοκάμπο, όταν κρίνουν ότι απειλείται η ελευθερία διακίνησης και λόγου στη διαδικτυακή επικράτεια. Χρησιμοποιούν τα social media για να κινητοποιήσουν εκατομμύρια δυνητικούς χάκερ, παρέχοντας τον στόχο, την εξήγηση και το λογισμικό. Ετσι χτύπησαν επί εννέα λεπτά το Twitter, χθες τα ξημερώματα, αναγκάζοντάς το να ενεργοποιήσει και πάλι τον λογαριασμό ..."

"Τα τελευταία 24ωρα, η ετερογονία των σκοπών και η λανθάνουσα ωρίμαση του Διαδικτύου μάς έκαναν μάρτυρες μιας άλλης ποιότητας του cloud: τα δικτυακά εργαλεία ψυχαγωγίας και κατανάλωσης μπορούν να μετασχηματιστούν σε όπλα πολέμου, σε τρομακτικό μεγάφωνο για τη Vox Populi, τη φωνή της φαντασιακής κοινότητας των δικτυοπολιτών".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr