ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Grover: Η startup που νοικιάζει ηλεκτρονικές συσκευές στους πελάτες της για περιβαλλοντικούς λόγους

Grover: Η startup που νοικιάζει ηλεκτρονικές συσκευές στους πελάτες της για περιβαλλοντικούς λόγους Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Η γερμανική startup, Glover προχώρησε σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης από τον οποίο συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια.

Η εν λόγω εταιρεία διαχειρίζεται μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι χρήστες της μπορούν να νοικιάσουν ηλεκτρονικές συσκευές, από κινητά τηλέφωνα και tablets, έως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές και drones. 

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες νοικιάζουν, αλλάζουν ή επιστρέφουν τις συσκευές, αναλόγως τις ανάγκες και τις οικονομικές τους δυνατότητες, έναντι κάποιου μηνιαίου αντίτιμου. Το δέλεαρ για τους χρήστες είναι ότι μπορούν να κάνουν χρήση μιας ακριβής συσκευής, δίχως να χρειαστεί να την αγοράσουν σε ποσό που είναι απαγορευτικό γι αυτούς. 

Το όραμα της εταιρείας είναι η μείωση των απορριμάτων από τις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς όπως υποστηρίζει με μία συσκευή μπορούν να εξυπηρετηθούν πολλοί χρήστες οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να αγοράσει ο καθένας από μία και η οποία κάποια στιγμή θα κατέληγε στα σκουπίδια. 

Οι χρήστες από τις Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία και ΗΠΑ μπορούν σήμερα να επιλέξουν μεταξύ 300.000 συσκευών, οι οποίες αγοράσθηκαν καινούργιες, συντηρούνται μεταξύ των ενοικιάσεων και πετώνται όταν χαλάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης θα μπορούσε να μεγαλώσει την γκάμα των συσκευών της εταιρείας φτάνοντας στο 1,5 εκατομμύρια. 

«Οι ενοικιάσεις για τις κάμερες και τα drones ενοικιάζονται τυπικά βραχυπρόθεσμα, είναι συσκευές τις οποίες κάποιος τις θέλει στις διακοπές του ή για έναν γάμο, σε αντίθεση με τα smartphones και τους υπολογιστές», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομικών Τόμας Αντονιόλι. 

Οι πελάτες της εταιρείας είναι κυρίως είναι είτε Millennials είτε Gen Z «οι οποίοι έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα το θέμα της ιδιοκτησίας και έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα της βιωσιμότητας», σημειώνει ο Αντονιόλι. 

Με πληροφορίες από 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ