Εφεξής οι εκδότες των μεγάλων εφημερίδων, θα μπορούν να βάζουν ένα όριο στον αριθμό των άρθρων τα οποία θα είναι προσβάσιμα μέσω της Google, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία - κολοσσός.

Η κίνηση αυτή είναι το επακόλουθο αρκετών κατηγοριών που δέχτηκε η Google το τελευταίο διάστημα ως προς την εμπορική εκμετάλλευση του περιεχομένου των δικτυακών τόπων των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου, που συγκεντρώνει στις σελίδες της.

Με το καινούριο πρόγραμμα "First Click Free" οι εκδότες μπορούν πλέον να αποτρέπουν την πρόσβαση στο συνδρομητικό περιεχόμενο. Πρόκειται για ένα σύστημα που μέχρι τώρα θεωρείτο διάτρητο αφού οι αναγνώστες μπορούσαν να διαβάζουν μέσω της Google άρθρα που ήταν διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές.

Οι χρήστες που θα πατούν σε πάνω από πέντε τίτλους άρθρων που θα βρίσκουν στις σελίδες της Google, θα οδηγούνται στις αντίστοιχες σελίδες κάθε μέσου όπου θα τους ζητείται η πληρωμή συνδρομής.

Πρόκειται για μια κίνηση που πάει να βάλει σε τάξη το κομφούζιο που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την κερδοφορία των παραδοσιακών μέσων στον online κόσμο, αναφέρουν αναλυτές του BBC.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr