Το Facebook πλήρωσε 7,3 εκατ. δολάρια για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ το 2017

Το Facebook πλήρωσε 7,3 εκατ. δολάρια για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ το 2017 Facebook Twitter
O Mark και οι bodyguards
0

Το Facebook αύξησε τις δαπάνες για την ασφάλεια για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά 50% τον προηγούμενο χρόνο, όπως αποκάλυψε η εταιρεία, πληρώνοντας πάνω από 7,3 εκατ. δολάρια για να προστατεύσει το κορυφαίο στέλεχός της.

Τα κονδύλια αυτά κρίθηκαν απαραίτητα «λόγω ειδικών απειλών για την ασφάλειά του, που προκύπτουν άμεσα ως αποτέλεσμα της θέσης του ως ιδρυτή, προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου», δήλωσε η εταιρεία σε νέα κατάθεση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Το Facebook επίσης δήλωσε ότι δαπάνησε πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια για τα ταξίδια του Ζούκερμπεργκ με ιδιωτικά τζετ το 2017.

Αυτό σημαίνει ότι σε σύνολο, η εταιρεία έχει δαπανήσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια στην ασφάλεια και τα ιδιωτικά αεροπλάνα για τον Ζούκερμπεργκ από το 2015.

Τα μέτρα ασφαλείας στην οικία του Ζούκερμπεργκ στην Καλιφόρνια πληρώνονται από την εταιρεία, σύμφωνα με την κατάθεση, όπως επίσης και οι σωματοφύλακες που συνοδεύουν τον 33χρονο στις μετακινήσεις του έξω από τις εγκαταστάσεις του Facebook.

«Απαιτούμε αυτά τα μέτρα ασφάλειας προς όφελος της εταιρείας, λόγω της σημασίας του κ. Ζούκερμπεργκ στο Facebook και θεωρούμε ότι το κόστος αυτού του γενικού προγράμματος ασφαλείας είναι κατάλληλο και αναγκαίο» ανέφερε η εταιρεία.

Η κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανέφερε ότι ο Ζούκερμπεργκ συνέχισε να λαμβάνει ένα συμβολικό ετήσιο μισθό ύψους ενός δολαρίου, για το έργο του στο Facebook, το οποίο ίδρυσε ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η περιουσία του Ζούκερμπεργκ, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με την τιμή των μετοχών του Facebook, ανήλθε πρόσφατα σε περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Εμφανίζεται συνεχώς ανάμεσα στους κορυφαίους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 2,7 εκατ. δολάρια δαπανήθηκαν το 2017 στην ασφάλεια της Σέριλ Σάντμπεργκ, chief operating officer του Facebook.

Το συνολικό πακέτο αποδοχών της Σάντμπεργκ για το 217 ανήλθε σε πάνω από 22,5 εκατ. δολάρια, το οποίο περιλάμβανε μισθό, μπόνους και μετοχές της εταιρείας.

Με πληροφορίες από The Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ