Το Facebook παραδέχτηκε πως σχεδόν 30 εκατ. λογαριασμοί χακαρίστηκαν

Το Facebook παραδέχτηκε πως σχεδόν 30 εκατ. λογαριασμοί χακαρίστηκαν Facebook Twitter
0

Το Facebook παραδέχθηκε σήμερα πως χάκερς εισέβαλαν στα δεδομένα σχεδόν 30 εκατ. λογαριασμών χρηστών και τους παραβίασαν. 

Η εταιρία διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) που συνεχίζει τις έρευνες και ότι οι αρχές του έχουν ζητήσει να μην αποκαλυφθούν άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν τα ονόματα και τις προσωπικές επαφές 15 εκατομμυρίων προσώπων, καθώς και άλλες πληροφορίες από άλλα 14 εκατομμύρια λογαριασμούς. Όταν ανακάλυψε το πρόβλημα, στις 28 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία θεωρούσε ότι είχαν παραβιαστεί 50 εκατομμύρια λογαριασμοί.

Σε αυτούς τους 29 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στο όνομα χρήστη, στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ή στον αριθμό του τηλεφώνου του, αν αναφερόταν στο προφίλ του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των δραστών.

Σχεδόν από τους μισούς από αυτούς τους λογαριασμούς (14 εκατομμύρια) οι χάκερς κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες: είχαν πρόσβαση στο φύλο τους, στην «κατάστασή» τους όσον αφορά την ύπαρξη κάποιου ερωτικού δεσμού τους, στο επίπεδο εκπαίδευσής τους, στην ημερομηνία γέννησής τους, στον τόπο κατοικίας τους, στην εργασία τους, αλλά επίσης και στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται και στις επαφές τους.

Δεν διαπιστώθηκε πάντως να έχουν κλαπεί προσωπικά μηνύματα ή οικονομικά δεδομένα. Σε ένα εκατομμύριο λογαριασμούς οι χάκερς δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Η μετοχή του Facebook υποχώρησε κατά 2,6% όταν ανακοινώθηκε η παραβίαση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σήμερα, μετά τη νέα ανακοίνωση, έχανε περίπου 1%.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM
META RAY BAN ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τech & Science / Meta: Τα νέα Ray-Ban γυαλιά θα γράφουν μηνύματα με κινήσεις των χεριών

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία «display recording», με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο που συνδυάζει όσα εμφανίζονται στην οθόνη των γυαλιών και την εικόνα του πραγματικού κόσμου 
THE LIFO TEAM