Το Facebook έβαλε τέλος στο πείραμα των News Feed που δοκίμασε σε έξι χώρες - Δεν θα υπάρξει διαχωρισμός

Το Facebook έβαλε τέλος στο πείραμα των News Feed που δοκίμασε σε έξι χώρες - Δεν θα υπάρξει διαχωρισμός Facebook Twitter
0

Το Facebook σταματά το επίμαχο πείραμά του, στο πλαίσιο του οποίου εδώ και μήνες είχε αφαιρέσει από το News Feed των χρηστών του σε έξι χώρες τις ειδήσεις από επαγγελματικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιδέα που είχε επικριθεί ως «οργουελική» μπαίνει στην άκρη και το Facebook δεν θα χωριστεί τελικά στα δύο καθώς η δοκιμή δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι έξι χώρες οι οποίες χωρίς τη συγκατάθεσή τους συμμετείχαν στη δοκιμή αυτή είναι οι Σρι Λάνκα, Γουατεμάλα, Βολιβία,  Καμπότζη, Σερβία και Σλοβακία. Όμως σε όλες υπήρξαν αντιδράσεις και επικρίσεις που μάλλον οδήγησαν το Facebook σε οπισθοχώρηση.

Στις χώρες αυτές, από πέρυσι τον Οκτώβριο, το News Feed είχε «σπάσει» στα δύο: στο «κανονικό» υπήρχαν μόνο αναρτήσεις από συγγενείς και φίλους αλλά όχι από ΜΜΕ, ενώ είχε δημιουργηθεί ένα δεύτερο News Feed με την ονομασία Explore, όπου εμφανίζονταν το περιεχόμενο από τα επαγγελματικά ΜΜΕ, επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς.

Σε αρκετές από αυτές τις χώρες, αλλά και σε άλλες, οι αντιδράσεις από τα μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο) υπήρξαν έντονες ότι με τον τρόπο αυτό τελικά ενισχύονταν η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις. Οι ίδιοι οι χρήστες δεν φάνηκαν να ενθουσιάζονται με τα δύο ξεχωριστά News Feeds.

Ο 'Ανταμ Μοσερί, επικεφαλής του News Feed, δήλωσε: «Μας δώσατε την απάντηση: οι άνθρωποι δεν θέλουν δύο ξεχωριστά feeds. Κάτι τέτοιο δεν τους βοήθησε τελικά να συνδεθούν περισσότερο με τους φίλους και την οικογένειά τους».

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι το πείραμα του Facebook είχε χωρίς προειδοποίηση αλλάξει τελείως το μιντιακό τοπίο στις έξι χώρες. Διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον η εταιρεία θα αναθεωρήσει τον τρόπο που αξιολογεί και δοκιμάζει τα νέα προϊόντα της.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Τech & Science / Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, φάρμακα για αλλεργίες και βοηθήματα ύπνου, μπορεί να είναι αναποτελεσματικά ή ακόμα και επιβλαβή μετά την ημερομηνία λήξης τους
LIFO NEWSROOM