Η Neuralink, το «μυστηριώδες» startup του Έλον Μασκ, εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός συστήματος νευρωνικής διεπαφής ανθρώπινου εγκεφάλου - υπολογιστή που θα στριμάρει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο των χρηστών. 

 

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Έλον Μασκ, δημιουργό της SpaceX και της Tesla, μέσα από διαλόγους στο Twitter. O Μασκ αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα κατά τον επόμενο μήνα. 

 

Σε διάλογό του με τον Όστιν Χόουαρντ, μηχανικό πληροφορικής, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η τεχνολογία της Neuralink θα επιτρέπει στους ανθρώπους «να ακούνε τη μουσική απευθείας μέσα από τα τσιπ μας».

 

Παράλληλα υποστήριξε ότι η τεχνολογία της Neuralink «θα μπορέσει να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών» και να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του ανθρώπου. 

 

Εταιρεία του Έλον Μασκ φτιάχνει τσιπ για απευθείας streaming μουσικής στον ανθρώπινο εγκέφαλο

 

Από την ίδρυσή της το 2016, η Neuralink έχει πραγματοποιήσει μόνο μία μεγάλη δημόσια εκδήλωση για το πώς λειτουργούν οι τεχνολογίες της. Η σελίδα της άλλωστε παραμένει έως και σήμερα αρκετά λιτή. 

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μία συσκευή «που μοιάζει με ραπτομηχανή» και επιτρέπει την απευθείας σύνδεση ανάμεσα σε έναν υπολογιστή και σε ένα τσιπ που θα βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο. 

 

Εταιρεία του Έλον Μασκ φτιάχνει τσιπ για απευθείας streaming μουσικής στον ανθρώπινο εγκέφαλο

 

Η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αρχικά για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από παθήσεις όπως το Πάρκινσον, αλλά ο απώτερος στόχος του Neuralink είναι να επιτρέψει στον άνθρωπο να ανταγωνιστεί την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

 

Η διαδικασία τοποθέτησης του τσιπ θα είναι παρόμοια με τη μέθοδο Lasik, υποστήριξε ο Μασκ. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr