Επιστήμονες βρήκαν συνταγή για την «τέλεια πίτσα» με τη βοήθεια θερμοδυναμικών εξισώσεων

Επιστήμονες βρήκαν συνταγή για την «τέλεια πίτσα» με τη βοήθεια θερμοδυναμικών εξισώσεων Facebook Twitter
0

Η επιστημονική «συνταγή» για την τέλεια πίτσα υπάρχει και βασίζεται σε θερμοδυναμικές εξισώσεις.

Τρεις επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν την συνταγή για την τέλεια πίτσα, την οποία δημιούργησαν με τη βοήθεια θερμοδυναμικών εξισώσεων και είναι μάλιστα προσαρμοσμένη ανάλογα με τον φούρνο του καθενός.

Δύο φυσικοί και ένας ανθρωπολόγος παρουσίασαν μια νέα μελέτη με τίτλο «Η Φυσική για το ψήσιμο μιας καλής πίτσας», στην οποία παρέχουν επιστημονικές συμβουλές για μια καλή «Μαργκερίτα» με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.

Επιστήμονες βρήκαν συνταγή για την «τέλεια πίτσα» με τη βοήθεια θερμοδυναμικών εξισώσεων Facebook Twitter

Σε έναν ξυλόφουρνο από τούβλα -που ψήνει καλύτερα την πίτσα από όλες τις πλευρές- η σωστή πίτσα γίνεται μέσα σε ακριβώς δύο λεπτά, εφόσον η θερμοκρασία βρίσκεται στους 330 βαθμούς Κελσίου.

Όταν χρειάζονται και άλλα πρόσθετα υλικά πάνω στην πίτσα, χρειάζεται άλλο μισό λεπτό.

Στο συνηθισμένο μεταλλικό ηλεκτρικό φούρνο που έχει κάθε κουζίνα σπιτιού, η τέλεια πίτσα απαιτεί 170 δευτερόλεπτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία 230 βαθμών Κελσίου.

Όσα περισσότερα λαχανικά που περιέχουν νερό, προσθέτει κανείς από πάνω, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να μείνει η πίτσα στο φούρνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές ανακάλυψαν κάτι νέο στον τρόπο που μπορεί να ξεκινά ο καρκίνος

Τech & Science / Νέο επιστημονικό εύρημα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναπτύσσεται ο καρκίνος

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Society of Hematology, προσφέρει μια νέα οπτική για την κατανόηση και στο μέλλον την αντιμετώπιση των αιματολογικών καρκίνων
LIFO NEWSROOM