Ένα AI σε ρόλο δικηγόρου θα αναλάβει πελάτη στο δικαστήριο

Ένα AI σε ρόλο δικηγόρου θα αναλάβει πελάτη στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ένας κατηγορούμενος σε δικαστική υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί τον επόμενο μήνα επέλεξε ένα AI (τεχνητή νοημοσύνη) για δικηγόρο αντί για άνθρωπο επαγγελματία του κλάδου. 

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τον κατηγορούμενο. Ωστόσο, η υπόθεση αφορά παράβαση του ορίου ταχύτητας και ο πελάτης κινδυνεύει με κλήση για υπερβολική ταχύτητα.
 
Πίσω από αυτόν τον ΑΙ δικηγόρο βρίσκεται η εταιρεία «DoNotPay», ένα chatbot νομικών υπηρεσιών που βοηθά τους ανθρώπους να εναντιωθούν σε μεγάλους οργανισμούς για λανθασμένα τέλη ή κλήσεις για παραβιάσεις της οδικής κυκλοφορίας.

Πέρσι, η εταιρεία παρουσίασε ένα bot που βοηθά τους ανθρώπους να μειώσουν το κόστος των λογαριασμών τους χωρίς να χρειάζεται να μιλήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών. Σε αυτή την περίπτωση, θα βοηθήσει τον πελάτη μέσω ενός ακουστικού όπου το ΑΙ θα ακούει μέσω κινητού τι συμβαίνει στην αίθουσα του δικαστηρίου και θα δίνει απαντήσεις

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση τίθεται θέμα νομιμότητας μιας τέτοιας πράξης. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζόσουα Μπρόουντερ έχει βρεθεί δικαστήριο το οποίο επιτρέπει τη χρήση ακουστικών κατά τη διάρκεια της δίκης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν η υπόθεση δεν κερδηθεί, η εταιρεία έχει αναλάβει να πληρώσει το πιθανό ύψος του προστίμου. Αν όμως υπάρξει δικαστική νίκη τότε η εταιρεία θα αποδείξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί επιτυχώς να βοηθά πελάτες στη δικαστική αίθουσα. 

Με πληροφορίες από Design Taxi

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM