Έλον Μασκ: Τα robotaxi της Tesla θα κοστίζουν στον επιβάτη «λιγότερο από το εισιτήριο του λεωφορείου»

Έλον Μασκ: Τα robotaxi της Tesla θα κοστίζει στον επιβάτη «λιγότερο από το εισιτήριο του λεωφορείου» Facebook Twitter
Φωτ.: Electrek.
0

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο ηλεκτρικό ρομποτικό ταξί της Tesla.

Το νέο όχημα θα επικεντρωθεί στο κόστος ανά χιλιόμετρο για τον επιβάτη με την εταιρεία να στοχεύει στη μαζική παραγωγή του έως το 2024. Ο Μασκ είπε ότι η Tesla πρόκειται να προσφέρει «μακράν το χαμηλότερο κόστος που έχουν βιώσει ποτέ οι πελάτες».

«Θα υπάρξει ένα robotaxi που θα φαίνεται αρκετά φουτουριστικό», είπε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. 

Εχθές, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2022 της Tesla, ο Μασκ δήλωσε ξανά πως «εργαζόμαστε σε ένα νέο όχημα το οποίο θα είναι ένα robotaxi».

«Θα είναι εξαιρετικά αυτόνομο που σημαίνει ότι δε θα έχει τιμόνι και πεντάλ. Υπάρχουν μια σειρά από άλλες καινοτομίες γύρω από αυτό που νομίζω ότι είναι αρκετά συναρπαστικές, αλλά είναι φτιαγμένο ώστε να επιτυγχάνεται το χαμηλότερο κόστος ανά χιλιόμετρο», σημείωσε. 

Ο Μασκ επιβεβαίωσε επίσης ότι η Tesla σχεδιάζει να αποκαλύψει το όχημα πιθανότατα το 2023 και στοχεύει στη μαζική παραγωγή του robotaxi το 2024. Σύμφωνα με τον ίδιο το robotaxi θα κοστίζει ανά χιλιόμετρο στον επιβάτη λιγότερο από ένα εισιτήριο λεωφορείου, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά του. 

Με πληροφορίες από Electrek 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM