EASA: Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου ίσως πέσουν και στην Ελλάδα- Live η πορεία του

EASA: Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου θα πέσουν σε Νότια Ευρώπη, ίσως και Ελλάδα- Live η πορεία του Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Προειδοποίηση για την αναμενόμενη επανείσοδο θραυσμάτων του κινεζικού πυραύλου CZ-5B στην ατμόσφαιρα της Γης εξέδωσε o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Οι εμπειρογνώμονες της Διαστημικής Παρακολούθησης της ΕΕ εκτιμούν, όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση ότι «τα συντρίμμια που δημιουργούνται από το προαναφερθέν αντικείμενο πιθανότατα θα εισέλθουν ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης ανεξέλεγκτα μεταξύ 30 και 31 Ιουλίου 2022.

»Το αντικείμενο CZ-5B έχει εκτιμώμενο εύρος μάζας μεταξύ 17 και 22 τόνων, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια συντριμμιών που εισέρχονται ξανά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, αξίζει προσεκτική παρακολούθηση» σημειώνει ο EASA.

Toνίζει δε, πως «καθώς πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη επανείσοδο, είναι δύσκολο σε αυτή τη χρονική στιγμή να προβλεφθεί ακριβώς
η τροχιά των συντριμμιών και πού ακριβώς θα πέσουν στη Γη. Μια πιο λεπτομερής πρόβλεψη θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μόνο λίγες ώρες πριν την πρόσκρουση» αναφέρει.

Κλείνει ωστόσο παραθέτοντας τις εκτιμήσεις για τις πιθανές περιοχές που θα επηρεαστούν. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «Το SST έχει εκτιμήσει μια ποικιλία πιθανών τροχιών επανεισόδου, μία από τις οποίες θα μπορούσε να επηρεάσει τον εναέριο χώρο της Νότιας Ευρώπης. Περιοχές / εναέριος χώρος που ενδέχεται να επηρεαστούν είναι: Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθιστικό «συμπλήρωμα» με την ονομασία «ηρωίνη του βενζινάδικου» διακινείται παράνομα και προκαλεί σοβαρά περιστατικά

Τech & Science / Εθιστικό «συμπλήρωμα» με την ονομασία «ηρωίνη του βενζινάδικου» διακινείται παράνομα και προκαλεί σοβαρά περιστατικά

Το φαρμακευτικό μόριο τιανεπτίνη, γνωστό και ως «ηρωίνη του βενζινάδικου», κυκλοφορεί ευρέως σε καταστήματα, αν και απαγορεύεται από τον FDA – Τα κρούσματα δηλητηρίασης αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

Τech & Science / Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

«Θα αλλάξει η ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους» - «Πράσινο φως» από τη NICE για το φάρμακο που μπορεί να σταματήσει το πολλαπλούν μυέλωμα να εξελίσσεται για τριπλάσιο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις συνήθεις θεραπείες
LIFO NEWSROOM