Δωρεάν ίντερνετ σε όλη τη χώρα ως το τέλος του χρόνου

Δωρεάν ίντερνετ σε όλη τη χώρα ως το τέλος του χρόνου Facebook Twitter
9

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα έχουν όλοι οι πολίτες μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Πρόκειται για την υλοποίηση της εξαγγελίας Σαμαρά με το έργο να τίθεται από αύριο για διαβούλευση. Αφορά όπως είπαν ο υπουργός Μεταφορών και ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών, δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.

Όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, σε ό,τι αφορά στα μέσα μεταφοράς, θα γίνει εγκατάσταση σε 1.200 εως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ wi-fi θα υπάρχει στο σύνολο των σταθμών του μετρό μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Η πρόσβαση θα προσφέρεται για 30 λεπτά σε απόσταση 20 μ. για εσωτερικούς χώρους και στα 100 μ. σε εξωτερικούς ενώ κάθε σημεία θα μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα.

Οι πολίτες θα μπορούν:

Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.

Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.

Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Οι δήμοι που δεν έχουν δηλώσει ενδιαφέρουν για το πρόγραμμα, μπορεί να έχουν φροντίσει οι ίδιοι για την πρόσβαση των δημοτών τους είπε ο κ. Δασκαλάκης.

Τech & Science
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ