Διαρροή στο Facebook: Πώς θα δείτε αν διέρρευσαν δικά σας προσωπικά στοιχεία

Facebook: Πώς θα δείτε αν διακινούνται τα δικά σας προσωπικά στοιχεία Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Στα χέρια χάκερ φέρεται πως έπεσαν προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα οποία διέρρευσαν και είναι προσβάσιμα «δωρεάν» σε όποιον θέλει να τα εκμεταλλευτεί.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και στοιχεία 617.722 χρηστών από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Άλον Γκαλ, διευθυντή τεχνολογίας της Hudson Rock, ο οποίος προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη.

Όπως αναφέρει, η διαρροή αφορά προσωπικές πληροφορίες 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook από 106 χώρες. Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ των οποίων τηλεφωνικοί αριθμοί, πλήρες όνομα, τοποθεσία, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση email, κοινοποιήθηκαν σε forum που χρησιμοποιούν χάκερ.

Από αυτούς τους λογαριασμούς του Facebook, πάνω από 32 εκατομμύρια είναι από τις ΗΠΑ, 11 εκατ. από τη Βρετανία και 6 εκατομμύρια από την Ινδία. Επίσης, αυτή η διαρροή αφορά 617.722 λογαριασμούς από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο.

«Αυτά είναι παλιά δεδομένα, κάτι το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί το 2019. Εντοπίσαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Facebook Άντι Στόουν.

«Το 2019 αφαιρέσαμε τη δυνατότητα άνθρωποι να βρίσκουν απευθείας άλλους χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους, στο Facebook και το Instagram. Μια λειτουργία που θα μπορούσε να μπορούσε να την εκμεταλλευθεί κάποιος με σύνθετο λογισμικό κώδικα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε εάν το email σας ανήκει στα προσωπικά στοιχεία που διέρρευσαν
 

Παρόλο που το Facebook δεν έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούν οι χρήστες να δουν αν έχουν πέσει θύμα επίθεσης από χάκερ, υπάρχει μία ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορεί κάποιος να μάθει εάν τα στοιχεία του συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που διέρρευσαν.

Αυτό μπορεί να γίνει απλά, βάζοντας το e-mail του στο haveibeenpwned.com.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM