Facebook: Τα στοιχεία «617.722 χρηστών από την Ελλάδα» ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν

Facebook: Τα στοιχεία «617.722 χρηστών από την Ελλάδα» ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ανάμεσα στους 533 εκατ. λογαριασμούς του Facebook στοιχεία των οποίων διέρρευσαν σε forum για χάκερ είναι και 617.722 χρηστών από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ειδικό επί της κυβερνοασφάλειας που έκανε την αποκάλυψη.

Η διαρροή αφορά προσωπικές πληροφορίες 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook από 106 χώρες. Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ των οποίων τηλεφωνικοί αριθμοί, πλήρες όνομα, τοποθεσία, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση email, κοινοποιήθηκαν σε forum που χρησιμοποιούν χάκερ.

Από αυτούς τους λογαριασμούς του Facebook, πάνω από 32 εκατομμύρια είναι από τις ΗΠΑ, 11 εκατ. από τη Βρετανία και 6 εκατομμύρια από την Ινδία. Επίσης, αυτή η διαρροή αφορά 617.722 λογαριασμούς από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο, σύμφωνα με τις λίστες που δημοσιοποίησε ο Άλον Γκαλ, διευθυντής τεχνολογίας της Hudson Rock, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα.

«Αυτά είναι παλιά δεδομένα, κάτι το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί το 2019. Εντοπίσαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Facebook Άντι Στόουν.

 

«Το 2019 αφαιρέσαμε τη δυνατότητα άνθρωποι να βρίσκουν απευθείας άλλους χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους, στο Facebook και το Instagram. Μια λειτουργία που θα μπορούσε να μπορούσε να την εκμεταλλευθεί κάποιος με σύνθετο λογισμικό κώδικα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Ο Γκαλ ανακάλυψε τον Ιανουάριο τα δεδομένα που είχαν διαρρεύσει, όταν ένας χρήστης στο συγκεκριμένο φόρουμ για χάκερ διαφήμιζε ένα bot το οποίο μπορούσε να δώσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς εκατοντάδες εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, έναντι αμοιβής. Τώρα τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν δωρεάν στο forum, κάτι που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε με βασικές γνώσεις δεδομένων, σύμφωνα με το Business Insider που έγραψε πρώτο για αυτό το θέμα.

 

Αν και πρόκειται για παλιά δεδομένα, θα μπορούσαν και πάλι να αποδειχθούν πολύτιμα για χάκερ, υπογράμμισε ο Άλον Γκαλ. Ο τρόπος που αυτά τα στοιχεία είναι ταξινομημένα και αναρτημένα σε ιστοσελίδα για χάκερ τα κάνει ακόμη πιο προσβάσιμα για εγκληματίες που θέλουν να τα εκμεταλλευθούν, τόνισε.

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM