Facebook: Τα στοιχεία «617.722 χρηστών από την Ελλάδα» ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν

Facebook: Τα στοιχεία «617.722 χρηστών από την Ελλάδα» ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ανάμεσα στους 533 εκατ. λογαριασμούς του Facebook στοιχεία των οποίων διέρρευσαν σε forum για χάκερ είναι και 617.722 χρηστών από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ειδικό επί της κυβερνοασφάλειας που έκανε την αποκάλυψη.

Η διαρροή αφορά προσωπικές πληροφορίες 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook από 106 χώρες. Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ των οποίων τηλεφωνικοί αριθμοί, πλήρες όνομα, τοποθεσία, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση email, κοινοποιήθηκαν σε forum που χρησιμοποιούν χάκερ.

Από αυτούς τους λογαριασμούς του Facebook, πάνω από 32 εκατομμύρια είναι από τις ΗΠΑ, 11 εκατ. από τη Βρετανία και 6 εκατομμύρια από την Ινδία. Επίσης, αυτή η διαρροή αφορά 617.722 λογαριασμούς από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο, σύμφωνα με τις λίστες που δημοσιοποίησε ο Άλον Γκαλ, διευθυντής τεχνολογίας της Hudson Rock, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα.

«Αυτά είναι παλιά δεδομένα, κάτι το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί το 2019. Εντοπίσαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Facebook Άντι Στόουν.

 

«Το 2019 αφαιρέσαμε τη δυνατότητα άνθρωποι να βρίσκουν απευθείας άλλους χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους, στο Facebook και το Instagram. Μια λειτουργία που θα μπορούσε να μπορούσε να την εκμεταλλευθεί κάποιος με σύνθετο λογισμικό κώδικα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Ο Γκαλ ανακάλυψε τον Ιανουάριο τα δεδομένα που είχαν διαρρεύσει, όταν ένας χρήστης στο συγκεκριμένο φόρουμ για χάκερ διαφήμιζε ένα bot το οποίο μπορούσε να δώσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς εκατοντάδες εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, έναντι αμοιβής. Τώρα τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν δωρεάν στο forum, κάτι που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε με βασικές γνώσεις δεδομένων, σύμφωνα με το Business Insider που έγραψε πρώτο για αυτό το θέμα.

 

Αν και πρόκειται για παλιά δεδομένα, θα μπορούσαν και πάλι να αποδειχθούν πολύτιμα για χάκερ, υπογράμμισε ο Άλον Γκαλ. Ο τρόπος που αυτά τα στοιχεία είναι ταξινομημένα και αναρτημένα σε ιστοσελίδα για χάκερ τα κάνει ακόμη πιο προσβάσιμα για εγκληματίες που θέλουν να τα εκμεταλλευθούν, τόνισε.

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM