Δεκαοκτώ ηφαίστεια των ΗΠΑ θεωρούνται πλέον εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή

Δεκαοκτώ ηφαίστεια των ΗΠΑ θεωρούνται πλέον εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή Facebook Twitter
0

Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία συμπεριέλαβε ηφαίστεια από τη Χαβάη έως και την Καλιφόρνια στον κατάλογο υψηλού κινδύνου, προχωρώντας στην πρώτη επικαιροποίηση της λίστας απειλών από το 2005.

Οι επιστήμονες έχουν ταξινομήσει συνολικά 18 ηφαίστεια των Η.Π.Α. με τον χαρακτηρισμό «πολύ μεγάλη απειλή» λόγω της δραστηριότητάς τους και της εγγύτητάς τους προς τους ανθρώπους.

Ο κατάλογος επικινδυνότητας συμπεριλαμβάνει πλέον και το Κιλαουέα της Χαβάης, το οποίο εξερράγη φέτος. 

«Αυτή η έκθεση μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς, αλλά όχι για τους ηφαιστειολόγους», δήλωσε η εμπειρογνώμονας ηφαιστειολογίας του Πανεπιστημίου Κόνκορντ Janine Krippner.

«Οι ΗΠΑ είναι μία από τις πιο δραστήριες χώρες στον κόσμο σε ηφαιστειακή δραστηριότητα», ανέφερε στον Guardian, σημειώνοντας ότι υπήρξαν 120 εκρήξεις σε ηφαίστεια των ΗΠΑ από το 1980.

«Το Κιλαουέα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη στις πλευρές του», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης, ο ηφαιστειολόγος John Ewert. 

Ο Ewert είπε ότι οι ανακατατάξεις δεν θεωρούνται ως προβλέψεις για το ποιο ηφαίστειο θα εκραγεί στη συνέχεια, αλλά για το πόσο σοβαρή θα είναι η ζημιά όταν αυτό γίνει.

Την υψηλότερη απειλή αποτελεί το Όρος Ρενιέρ της Ουάσινγκτον το οποίο δυνητικά θα είναι το πιο θανάσιμο σε περίπτωση έκρηξης.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ