LIVE!

Apple: Θα πληρώσει 38 δισ. φόρους για επαναπατρισμό των εσόδων της

Apple: Θα πληρώσει 38 δισ. φόρους για επαναπατρισμό των εσόδων της Facebook Twitter
0

Ως μέρος μιας χθεσινής ανακοίνωσης, η Apple δήλωσε ότι θα πληρώσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους για να φέρει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες χρήματα που διατηρεί στο εξωτερικό.

Φαίνεται ότι η προεκλογική σκληρή γλώσσα του Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε στοχοποιήσει την Apple, αλλά κυρίως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ στο τέλος του προηγούμενου έτους για όσες εταιρείες επιστρέψουν έσοδα που διατηρούν εκτός ΗΠΑ, είχαν αποτέλεσμα.

Η Apple φαίνεται να είναι ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων νέων ρυθμίσεων στο φορολογικό κώδικα, οι οποίες μείωσαν σημαντικά τις εταιρικές πληρωμές. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει περίπου 250 δισ. δολάρια σε μετρητά αποθηκευμένα στο εξωτερικό, αλλά σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στη φορολογική νομοθεσία, οι εταιρείες μπορούν να φέρουν τα χρήματα αυτά πίσω στις ΗΠΑ με χαμηλότερες ποινές.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, το σχέδιο της Apple περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την πρόσληψη 20.000 νέων υπαλλήλων, ένα νέο κτήριο, το οποίο θα στεγάζει την τενχική υποστήριξη, εντονότερη συνεργασία με αμερικανούς προμηθευτές, τη δημιουργία νέων data centers στις ΗΠΑ, αλλά και πρωτοβουλίες υποστήριξης της καινοτομίας, μέσω του ταμείου Advanced Manufacturing Fund, που έχει ιδρύσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμβολή του πλάνου στην αμερικανική οικονομία μόνο για το 2018 θα αγγίζει τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ωστόσο ότι με τους φόρους από τον επαναπατρισμό των εσόδων που διατηρούνται εκτός ΗΠΑ, μέσω θυγατρικών εταιρειών, θα φτάσει τα 75 δισεκατομμύρια. Με τις νέες ρυθμίσεις, η φορολόγηση αυτών των εσόδων είναι της τάξεως του 15%. Αφού λοιπόν η Αpple εκτιμά ότι μόνο για το 2018 οι φόροι της θα φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια, αυτό μεταφράζεται ότι σχεδιάζει να φέρει στις ΗΠΑ άμεσα ένα πολύ μεγάλο μέρος των 245 δισεκατομμυρίων που διατηρεί στο εξωτερικό.

«Πιστεύουμε βαθιά στην δύναμη της αμερικανικής ευρηματικότητας και εστιάζουμε τις επενδύσεις μας σε τομείς όπου μπορούμε να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην ετοιμότητα για εργασία», δήλωσε ο Tim Cook σε δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας του. «Έχουμε μια βαθιά αίσθηση ευθύνης να δώσουμε πίσω στη χώρα και στους ανθρώπους που βοηθούν στην μεγάλλη επιτυχία μας».

 

 

Τech & Science
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ANTHROPIC

Τech & Science / Anthropic και Πεντάγωνο ξανά σε διαπραγματεύσεις για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης από τον στρατό

Προ ολίγων ημερών η εταιρεία ήλθε σε ρήξη με την κυβέρνηση Τραμπ - Απαίτησε διαβεβαιώσεις ότι τα AI μοντέλα της δεν θα χρησιμοποιηθούν για «μαζική επιτήρηση Αμερικανών πολιτών» ή «ανάπτυξη αυτόνομων οπλικών συστημάτων»
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
OPENAI ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΗΠΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Τech & Science / OpenAI τροποποιεί τη συμφωνία με το Πεντάγωνο μετά τις αντιδράσεις – «Έμοιαζε ευκαιριακή και πρόχειρη», λέει ο Σαμ Άλτμαν

Περίπου 900 εργαζόμενοι των OpenAI και Google κάλεσαν, μέσω ανοιχτής επιστολής, τις διοικήσεις των εταιρειών να απορρίψουν οποιαδήποτε συνεργασία που θα οδηγούσε σε μαζική παρακολούθηση ή σε αυτόνομα οπλικά συστήματα χωρίς ανθρώπινο έλεγχο
THE LIFO TEAM
CLAUDE ANTHROPIC ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Τech & Science / Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε το Claude στην επίθεση κατά του Ιράν, παρά την απαγόρευση Τραμπ

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το στρατιωτικό επιτελείο των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το Claude για ανάλυση πληροφοριών, αλλά και για την επιλογή στόχων και την προσομοίωση επιχειρήσεων στο πεδίο μάχης
THE LIFO TEAM