Apple: Θα πληρώσει 38 δισ. φόρους για επαναπατρισμό των εσόδων της

Apple: Θα πληρώσει 38 δισ. φόρους για επαναπατρισμό των εσόδων της Facebook Twitter
0

Ως μέρος μιας χθεσινής ανακοίνωσης, η Apple δήλωσε ότι θα πληρώσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους για να φέρει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες χρήματα που διατηρεί στο εξωτερικό.

Φαίνεται ότι η προεκλογική σκληρή γλώσσα του Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε στοχοποιήσει την Apple, αλλά κυρίως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ στο τέλος του προηγούμενου έτους για όσες εταιρείες επιστρέψουν έσοδα που διατηρούν εκτός ΗΠΑ, είχαν αποτέλεσμα.

Η Apple φαίνεται να είναι ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων νέων ρυθμίσεων στο φορολογικό κώδικα, οι οποίες μείωσαν σημαντικά τις εταιρικές πληρωμές. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει περίπου 250 δισ. δολάρια σε μετρητά αποθηκευμένα στο εξωτερικό, αλλά σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στη φορολογική νομοθεσία, οι εταιρείες μπορούν να φέρουν τα χρήματα αυτά πίσω στις ΗΠΑ με χαμηλότερες ποινές.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, το σχέδιο της Apple περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την πρόσληψη 20.000 νέων υπαλλήλων, ένα νέο κτήριο, το οποίο θα στεγάζει την τενχική υποστήριξη, εντονότερη συνεργασία με αμερικανούς προμηθευτές, τη δημιουργία νέων data centers στις ΗΠΑ, αλλά και πρωτοβουλίες υποστήριξης της καινοτομίας, μέσω του ταμείου Advanced Manufacturing Fund, που έχει ιδρύσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμβολή του πλάνου στην αμερικανική οικονομία μόνο για το 2018 θα αγγίζει τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ωστόσο ότι με τους φόρους από τον επαναπατρισμό των εσόδων που διατηρούνται εκτός ΗΠΑ, μέσω θυγατρικών εταιρειών, θα φτάσει τα 75 δισεκατομμύρια. Με τις νέες ρυθμίσεις, η φορολόγηση αυτών των εσόδων είναι της τάξεως του 15%. Αφού λοιπόν η Αpple εκτιμά ότι μόνο για το 2018 οι φόροι της θα φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια, αυτό μεταφράζεται ότι σχεδιάζει να φέρει στις ΗΠΑ άμεσα ένα πολύ μεγάλο μέρος των 245 δισεκατομμυρίων που διατηρεί στο εξωτερικό.

«Πιστεύουμε βαθιά στην δύναμη της αμερικανικής ευρηματικότητας και εστιάζουμε τις επενδύσεις μας σε τομείς όπου μπορούμε να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην ετοιμότητα για εργασία», δήλωσε ο Tim Cook σε δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας του. «Έχουμε μια βαθιά αίσθηση ευθύνης να δώσουμε πίσω στη χώρα και στους ανθρώπους που βοηθούν στην μεγάλλη επιτυχία μας».

 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά» σε όλη την Ευρώπη - Τι έδειξε μελέτη

Η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον μόλις τώρα γίνεται σαφής, με νέες μελέτες να εμφανίζονται συχνά σχετικά με τη σύνδεση ορισμένων χημικών ουσιών με ασθένειες όπως ο καρκίνος
LIFO NEWSROOM
Σαμ Άλτμαν ChatGPT

Τech & Science / Ο Σαμ Άλτμαν κηρύσσει «κόκκινο συναγερμό» για το ChatGPT καθώς ο ανταγωνισμός πιέζει την OpenAI

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Δευτέρας, ο Άλτμαν ανέφερε ότι η OpenAI θα επαναπροσανατολίσει τις προτεραιότητές της, σημειώνοντας πως η συγκυρία είναι «κρίσιμη»
LIFO NEWSROOM
Εάν φέτος τα Χριστούγεννα δεν σταματάτε να φτερνίζεστε, υπάρχει εξήγηση

Τech & Science / Εάν φέτος τα Χριστούγεννα δεν σταματάτε να φτερνίζεστε, υπάρχει εξήγηση

Παρότι οι γιορτές θεωρούνται περίοδος χαλάρωσης και οικογενειακής θαλπωρής, ειδικοί προειδοποιούν ότι η καθημερινότητα μέσα στο σπίτι μπορεί να μας επιφυλάσσει κάτι που συχνά παραβλέπουμε
LIFO NEWSROOM
GLP-1 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τech & Science / GLP-1: Τι είναι τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που πήραν έγκριση από τον ΠΟΥ - Οι δύο πρώτες οδηγίες

Ο ΠΟΥ θα παρουσιάσει, σύμφωνα με το Reuters, την επόμενη εβδομάδα τις κατευθυντήριες οδηγίες του για την κλινική διαχείριση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους
LIFO NEWSROOM