Απόφαση για το δικαίωμα στη λήθη της Google - Δεν έχει παγκόσμια ισχύ

Απόφαση για το δικαίωμα στη λήθη της Google - Δεν έχει παγκόσμια ισχύ Facebook Twitter
0

Το «δικαίωμα στην λήθη» που εφαρμόζεται για τους ευρωπαίους χρήστες δεν έχει παγκόσμια ισχύ για τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, αλλά αφορά το σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση δικαιώνει την Google στην αντιπαράθεσή της με την Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών της Γαλλίας (Cnil), η οποία επέβαλε το 2016 στην Google πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, προσάπτοντάς της ότι περιορίζει το «δικαίωμα στην λήθη» μόνο στις ευρωπαϊκές πλατφόρμες της μηχανής αναζήτησης.

Η υπόθεση θεωρείται τεστ για την δυνατότητα της Ευρώπης να επεκτείνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία πέραν των συνόρων της και των ιδιωτών να ζητούν την αφαίρεση προσωπικών δεδομένων στα αποτελέσματα της αναζήτησης χωρίς να παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου και το νόμιμο δημόσιο συμφέρον.

«Αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει υποχρέωση, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, για έναν διαχειριστή μηχανής αναζήτησης που χορηγεί επιλογή de-referencing (αποαναφορά) ... να εκτελεί αυτήν την de-referencing σε όλες τις πλατφόρμες της μηχανής αναζήτησης», αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ωστόσο, το ευρωπαϊκό δίκαιο απαιτεί ο διαχειριστής της μηχανής αναζήτησης να εφαρμόζει την de-referencing σε όλες τις πλατφόρμες της μηχανής αναζήτησης που αντιστοιχούν στο σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

META RAY BAN ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τech & Science / Meta: Τα νέα Ray-Ban γυαλιά θα γράφουν μηνύματα με κινήσεις των χεριών

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία «display recording», με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο που συνδυάζει όσα εμφανίζονται στην οθόνη των γυαλιών και την εικόνα του πραγματικού κόσμου 
THE LIFO TEAM
Το YouTube λέει στους διαφημιστές: «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση»

TV & Media / «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση» λέει το YouTube

Στο φετινό Brandcast, το YouTube παρουσίασε νέες σειρές με τον Τρέβορ Νόα, την Άλεξ Κούπερ, τον Καρίμ Ράχμα, τον Ντουέιν Γουέιντ και μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς του διαδικτύου. Το μήνυμα ήταν σαφές: αυτό που κάποτε λέγαμε "βλέπω YouTube" αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, μόνο που δεν περνά πια από τα παραδοσιακά κανάλια.
THE LIFO TEAM