Πάει καιρός από την ημέρα που η Mercedes-Benz αποκάλυψε το μοντέλο «VISION AVTR», ένα φουτουριστικό όχημα που σύμφωνα με την εταιρεία είχε ως πηγή έμπνευσης την ταινία επιστημονικής εταιρείας «Avatar».

 

Ωστόσο, η όλη καινοτόμα προσέγγιση της αυτοκίνησης δε σταμάτησε εκεί καθώς οι κατασκευαστές ανέπτυξαν έναν μηχανισμό ώστε το concept car να διαθέτει λειτουργίες όπως ο φωτισμός που, στο μέλλον, θα ελέγχονται από τον εγκέφαλο του οδηγού. Οι εν λόγω λειτουργείες παρουσιάστηκε πρόσφατα σε έκθεση αυτοκινήτων στο Μόναχο. 

 

Από άλλο κόσμο: To νέο μοντέλο της Mercedes-Benz έχει εμπνευστεί από το «Avatar» και ελέγχεται από τον εγκέφαλό μας
Πηγή: Mercedes-Benz.

 

Οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) του AVTR,  θα επιτρέψουν στους επιβάτες να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο σε πράγματα όπως η ρύθμιση της πλοήγησης και ο φωτισμός «εντελώς ανεξάρτητα από την ομιλία και την αφή». Το σύστημα θα λειτουργεί συνδέοντας μια συσκευή BCI την οποία οι επιβάτες θα φορούν ως κάσκα. 

 

Το σύστημα θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και, μετά από μια σύντομη περίοδο θα επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει την πλοήγηση, τη θερμοκρασία, το ραδιόφωνο και άλλες λειτουργίες με μια μόνο σκέψη.

 

Από άλλο κόσμο: To νέο μοντέλο της Mercedes-Benz έχει εμπνευστεί από το «Avatar» και ελέγχεται από τον εγκέφαλό μας
Πηγή: Mercedes-Benz.

 

«Η τεχνολογία BCI μπορεί να ξεκουράσει τον χρήστη ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην οδηγική εμπειρία», δηλώνει ο Μάρκους Σάφερ, του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG.

 

Με πληροφορίες από Fox News και Design Taxi