Απαγόρευση των social media για ανήλικους κάτω των 16 ετών μελετά η Κομισιόν

Απαγόρευση των social media για ανήλικους κάτω των 16 ετών μελετά η Κομισιόν Facebook Twitter
0

Οι έφηβοι κάτω των 16 ετών ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε απαγόρευση χρήσης του Facebook, του Snapchat, του Instagram και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με αλλαγές της τελευταίας στιγμής που εξετάζονται στη νομοθεσία της ΕΕ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τelegrpah, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για εφαρμογή νέων κανονισμών που θα προβλέπουν μεταξύ άλλων νέο όριο ηλικίας στη χρήση των social media, ανεβάζοντας την ηλικία στα 16 από 13 που είναι τώρα.

Οι αξιωματούχοι φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να τροποποίησαν την περασμένη εβδομάδα την νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων για να αυξήσουν το όριο ηλικίας και να συγχρονίσουν την Ευρώπη με τους κανόνες που ισχύουν σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια έφηβοι κάτω των 16 θα αναγκαστούν να ζητούν άδεια από τους γονείς τους κάθε φορά που θα θέλουν να κάνουν λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να κατεβάσουν ένα application ακόμη και να χρησιμοποιήσουν κάποια μηχανή αναζήτησης.

Ο νόμος, που θα συζητηθεί από τα κράτη-μέλη την Τρίτη, αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Σχεδόν στην πλειοψηφία τους, τα social media, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat και Google, έχουν πλαφόν ηλικία τα 13 έτη, προς υποταγή των ευρωπαϊκής και αμερικανικής νομοθεσίας.

Μόλις ο νόμος συμφωνηθεί, μετά θα ψηφιστούν από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, πριν επικυρωθούν από το ίδιο το Κοινοβούλιο με το νέο έτος. Από εκεί και πέρα, οι χώρες θα έχουν περιθώριο 2 ετών για να τον εφαρμόσουν.

Ο προτεινόμενος κανόνας έρχεται σαν κομμάτι μιας σημαντικής αναθεώρησης της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο κανόνων για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρίσκεται στα σκαριά εδώ και τέσσερα χρόνια και θα συζητηθεί την Τρίτη, πριν την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Ωστόσο το Diana Award Youth Board, που σαν σκοπό έχει την προστασία των παιδιών από το bullying καταδίκασε την πρόταση. «Το υψηλότερο όριο ηλικίας μπορεί να κάνει τα παιδιά μεταξύ 13-15 ετών να λένε ψέματα για την ηλικία τους. Τα παιδιά άνω των 13 έχουν εδώ και καιρό πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου. Μια σκόπιμη και ξαφνική αλλαγή του ορίου ηλικίας θα οδηγήσει πολλά από αυτά στο να λεν ψέματα για το πόσων χρονών είναι, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση, παρά στο να ζητήσουν την συγκατάθεση των γονιών τους» σημειώνουν.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ