Ακόμη και το Tumblr χρησιμοποιήθηκε από Ρώσους για fake news στις αμερικανικές εκλογές

Ακόμη και το Tumblr χρησιμοποιήθηκε από Ρώσους για fake news στις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
0

H πλατφόρμα blogging Tumblr έχει αποκαλύψει 84 λογαριασμούς οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από μια σκιώδη ρωσική ομάδα στο διαδίκτυο για να εξαπλωθεί η παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια των εκλογών στις ΗΠΑ το 2016.

Το Tumblr δήλωσε ότι ανακάλυψε το ενορχηστρωμένο σχέδιο στα τέλη του 2017, βοηθώντας σε μια έρευνα που οδήγησε στο να απαγγελθούν κατηγορίες σε 13 άτομα που συνδέονται με τη Ρωσική Internet Research Agency (IRA).

Η ανακοίνωση προσθέτει το Tumblr στον κατάλογο των πλατφορμών του διαδικτύου που χρησιμοποιήθηκαν μια καμπάνια social media με στόχο να επηρεαστούν οι εκλογές του 2016 και να ενισχυθεί η προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον.


Στην ανακοίνωσή του το Tumblr δήλωσε πως ανακάλυψε ότι οι λογαριασμοί «χρησιμοποιήθηκαν ως μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ».

Η εταιρεία δήλωσε ότι ενημέρωσε τις αρχές, τερμάτισε τους λογαριασμούς και διέγραψε τις δημοσιεύσεις ενώ παρασκηνιακά συνεργάστηκε  με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το Tumblr προσθέτει ότι είναι πλέον ελεύθερο να αποκαλύψει το τι συνέβη και παρουσίασε τα βήματα που έγιναν  στη συνέχεια για την προστασία της πλατφόρμας από περαιτέρω εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Επίσης, δημοσιοποίησε τα 84 ονόματα χρηστών που συνδέονταν με το ρωσικό τιμ των τρολς, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν εάν είχαν αλληλεπιδράσεις μαζί τους.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στη διαφάνεια και θέλουμε να γνωρίζετε όλα όσα γνωρίζουμε», ανέφερε η δήλωση.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM