Μέσω ενός αιωρούμενου πάνελ θα μπορεί πλέον να γίνεται η χρήση του μπιντέ στις τουαλέτες της Ιαπωνίας. 

 

Στην Ιαπωνία, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, είναι ενσωματωμένος στην λεκάνη και η χρήση του γίνεται από ένα πάνελ - πίνακα ελέγχου, με κουμπιά. Ο χρήστης μπορεί με τα κουμπιά αυτά να ρυθμίσει, μεταξύ άλλων, την πίεση και την κατεύθυνση του νερού. 

 

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το designtaxi, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η άμεση επαφή με ένα πάνελ χειρισμού ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για τον χρήση. 

 

Έτσι η Murakami Corporation, μία εταιρεία που φτιάχνει καθρέπτες αυτοκινήτων και έχει έδρα τη Σιζουόκα, ένωσε τις δυνάμεις της με την Parity Innovations, με έδρα το Κιότο, για να βρεθεί μία λύση κατά την οποία δεν θα απαιτείται από τον χρήση να ακουμπάει το πάνελ. 

 

Οι εταιρείες αποκάλυψαν ένα ηλεκτρονικό πάνελ το οποίο αιωρείται όπως ένα ολόγραμμα. Ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιεί όπως και το συμβατικό πάνελ χάρη σε έναν αισθητήρα με υπέρυθρες ακτίνες που μπορεί να αναγνωρίσει ένα ανθρώπινο δάχτυλο όταν αυτό πλησιάζει στο σημείο. 

 

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πέρα από το μπάνιο, σε ΑΤΜ και ανελκυστήρες.

 

Οι εταιρείες εργάζονται εντατικά ώστε το προϊόν αυτό να βγει στην παραγωγή εντός του 2022 καθώς, λόγω της πανδημίας, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εναλλακτικές λύσεις που η επαφή δεν θα είναι αναγκαία. 

 

Με πληροφορίες από designtaxi