ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ξανά στο βάθρο η Στεφανίδη- «Ασημένια» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ξανά στο βάθρο η Στεφανίδη- «Ασημένια» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

«Ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, με άλμα στα 4,75 μέτρα. 

Έπειτα από «μονομαχία» με την Βίλμα Μούρτο, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το αργυρό, χαρίζοντας στην ελληνική ομάδα το τρίτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο, μετά τα χρυσά του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην

Στον τελικό, η Στεφανίδη απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων. Αρχικά ισοφάρισε την καλύτερη φετινή της επίδοση με άλμα στα 4,70 μ. Και στη συνέχεια τη βελτίωσε με 4,75 μέτρα, για να κατακτήσει το τέταρτο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Ήταν νικήτρια το 2018 στο Βερολίνο και το 2016 στο Άμστερνταμ και δεύτερη στη Ζυρίχη το 2014. 

H 32χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε το «πάνω χέρι» στον τελικό περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40 μ., 4,55 μ., 4,65 μ., 4,70 μ. και 4,75 μέτρα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4,80 μ., η Βίλμα Μούρτο τα κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια, ενώ το πρώτο άλμα της Στεφανίδη ήταν άκυρο. Σε εκείνο το σημείο, επέλεξε να κάνει τις άλλες δύο προσπάθειές της στα 4,85 μ., με στόχο να ανέβει ξανά στην πρώτη θέση, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Η Φινλανδή αντίπαλός της ήταν σε εξαιρετική ημέρα, καθώς βελτίωσε δύο φορές το εθνικό ρεκόρ με άλμα στα 4,80 μ. και 4,85 μ., επίδοση με την οποία κατέκτησε τελικά το χρυσό μετάλλιο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων της Στεφανίδη. Το χάλκινο κέρδισε η Τίνα Σουτέι, η Σλοβένα που πέρασε τα 4,75 μέτρα. 

Με την εξαιρετική εμφάνισή της στο Μόναχο η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης μετά το χάλκινο που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 32χρονη έχει πλέον στη συλλογή της 11 μετάλλια από Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ